Karaman BİLSEM Projelerini İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu'na Anlattı

Karaman BİLSEM Projelerini İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu'na Anlattı

Rusya, Çin, Kazakistan'ın da aralarında bulunduğu 11 ülkede eş zamanlı yapılan Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışmasında 15 öğrencisi ile finale yükselen Karaman Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret etti.

Karaman Bilim ve Sanat Merkezi yöneticileri, öğretmen ve öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret ederek devam eden projeler ve yürütülen çalışmalar konusunda bilgiler verdi.

Karaman Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ayhan Zerman kurum olarak yapmış olduğu çalışmalarla ilgili İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na bilgiler verdi. BİLSEM’de özel yetenekli öğrencilerin üretim merkezli çalışma modeliyle yetiştirildiğini ifade eden Ayhan Zerman, TÜBİTAK projeleri ve il geneli Resfebe yarışmasında elde edilen başarılarından bahsetti.

BİLSEM’in yapmış olduğu projeler ve çalışmalarından dolayı kurum yöneticilerini, öğretmenleri ve öğrencilerini tebrik ederek konuşmasına başlayan İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, üretime dönüşmeyen bilginin bir değer teşkil etmediğini ifade etti. Kuntoğlu, “2023 Eğitim Vizyonu’nda belirtildiği gibi temel amacımız çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmektir. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimizi teşvik etmek için imkânlar sağlıyoruz. Çünkü bilgiyi üretime dönüştürme çağında yaşıyoruz. Üretime dönüşen bilgi bizler için kıymetlidir. Bilgi ve bilim, günümüzde çok hızlı ilerliyor. Çağı yakalamak için bizlere de önemli görevler düşüyor. Eğitim liderleri olarak öğrencilerimize rehberlik etmeliyiz. BİLSEM’de geleceğin sanatçıları ve bilim adamları yetiştiriyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

Ziyaret sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’na Karaman Bilim ve Sanat Merkezinin yetenekli öğrencilerinin bilgisayarda tasarlayıp 3D yazıcı ile oluşturulan bir kalemlik ve ahşap oymacılığı ile yapılan bir tablo hediye edildi. 

Karaman BİLSEM, Projelerini Kuntoğlu’na Anlattı

Karaman BİLSEM, Projelerini Kuntoğlu’na Anlattı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber