Karaman Bisiklet Takımı Avrupa'da

Karaman Bisiklet Takımı Avrupa'da

Macaristan’ın Györ kentinde düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nde Yıldız Bayan Bisiklet kategorisinde Türkiye’yi Karaman’dan milli takım bisiklet antrenörü Barış Ünlü ve milli takım bisiklet sporcuları Azize Bekar ve Dilara Şahin temsil etti

Avrupa Olimpiyat Komitesi (EOC) tarafından her iki yılda bir düzenlenen, gelecekte Olimpiyat Oyunlarında yarışma potansiyeli bulunan sporcuların katıldığı ve bu yıl 14.’sü düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali 23-29 Temmuz 2017 tarihleri arasında Macaristan’ın Györ kentinde düzenlendi.

Büyük çekişmenin yaşandığı Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nde Türkiye artistik cimnastik, atletizm, basketbol, kano sprint, bisiklet, judo, yüzme, tenis ve voleybol olmak üzere toplam 9 branşta yer aldı.

Karaman’ın bisiklette yükselişini sürdürdüğü festivalde Yıldız Bayan Bisiklet Milli Takımının kadrosunda Karaman’dan iki başarılı sporcu Azize Bekar ve Dilara Şahin yer aldı.  Yıldız Bayan Bisiklet Milli Takımının antrenörlüğünü ise yine Karaman’dan milli takım bisiklet antrenörü Barış Ünlü yaptı.

Milli takım kadrolarında daha çok Karamanlı sporcu görmek istediklerini belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “ Karaman olarak bisiklette önemli başarılara imza atmaya devam ediyoruz. Son olarak Macarista’nın ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Gençlik Olimpik Yaz Festivali’nde ilimizden antrenör ve sporcularımızın görev alması onur verici bir durum. Özellikle bisiklet branşında kadınlar kategorisinde üç kişilik kadronun ikisinin Karamanlı sporculardan oluşması bizler için ayrı bir gurur kaynağı oldu” dedi.

Karaman’ın milli takımlara bisiklet sporunda büyük katkılar verdiğini de sözlerine ekleyen Kısacık, ülkemizi uluslararası arenada antrenör ve yetenekli sporcularımızla en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz dedi.

Kısacık, “ 02-07 Ağustos 2017 tarihleri arasında Danimarka’da yapılacak olan Avrupa Şampiyonası Bisiklet Yarışlarına Türkiye iki sporcu ile katılacak. Milli takımımıza ilimizden yine bir sporcu veriyoruz. Milli takımımızın başında ise yine ilimizden milli takım bisiklet antrenörümüz Barış Ünlü görev alacak.

İnşallah antrenör ve sporcularımız ellerinden gelenin en iyisini yarak madalya kürsüsünde bayrağımızı dalgalandıracaklar” diye konuştu.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber