Karaman Bisküvisini Dünyaya Duyuracağız

Karaman Bisküvisini Dünyaya Duyuracağız

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı:Karaman hem ülkemizin hem de dünyanın en önemli bisküvi üretim merkezlerinden birisi.

Milliyetçi Hareket Partisi Karaman Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı, fırın ürünleri ihracatında ülkemizde ilk 3 sırada yer alan Karaman’ın daha fazla ve daha etkin tanıtım desteği ile pazarda çok daha iyi bir konuma gelebileceğini belirterek, bu konuda yerel yönetim olarak ne gerekiyorsa yapacaklarını ve iş adamları ile tam bir birliktelik içerisinde çalışacaklarını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında beraberindeki heyetle Organize Sanayi Bölgesinde bulunan işletmeleri ziyaret eden Başkan Adayı Kalaycı, bölgede bulunan üretim tesislerinde 400 çeşitten fazla ürün üretildiğini, bu durumun Karaman adına gurur verici olduğunu dile getirerek;

“Karaman, bisküvi, çikolata, kek, gofret gibi unlu ve şekerli gıda üretiminde yalnız Türkiye'nin değil, dünyanın önde gelen merkezlerinden birisidir. Karaman’da faaliyet gösteren firmalarımız her sene uluslararası sahada kalite ödülü almaktadır. İlimiz aynı zamanda fırın ürünleri ihracatında ülkemiz genelinde ilk 3 sırada yer almaktadır. Bu potansiyeli etkili tanıtım ve pazarlama desteği ile Karaman için tam bir fırsata çevirmeliyiz. Bisküvi ve çikolata ürünleri üzerinden şehrimizin ismini daha fazla duyurmalıyız, ilimizin iç ve dış turizmine artı değer sağlamalıyız.

“Bisküvi Müzesi” ve “Çikolata Üretim Atölyesi” projelerimizi mutlaka hayata geçireceğiz. Özellikle çocuklar ve gençler bu üretim atölyesini hem gezecek hem de hatıra olarak kendi çikolatalarını üretme deneyimini yaşayacaklar. Bu çalışmaların örnekleri dünyanın birçok ülkesinde mevcut. Biz neden yapmayalım? Şehrimizin ana giriş güzergâhlarında da ürün satış mağazalarının da yer alacağı dinlenme alanları tanzim edeceğiz.

Ayrıca, mademki ülkemiz bisküvi ve çikolata üretiminde Karaman önemli derecede büyük bir paya sahip. Ve mademki, şehrimizde üretilen bu ürünler dünyanın dört bir tarafına ihraç ediliyor, o zaman Dünyanın En Büyük Bisküvisi neden Karaman’da üretilmesin? Karaman’ın bunu yapabilecek gücü ve potansiyeli zaten mevcut. Tek yapmamız gereken şey birlik ve berberlik içerisinde hareket etmek. Rekorlar Kitabı’na girmek elbette sembolik bir şey. Fakat hem kamuoyunun hem de ulusal ve dış basının ilgisini şehrimize çekebilmek için de önemli bir argüman. İnşallah bütün bunları başaracağız. Yıllardır Marka Şehir deyip duruyoruz. Karaman’ı bir marka haline getirebilmek için elimizdeki bütün potansiyeli kullanacağız. Bisküvi ve çikolata da bunların en başında geliyor. Var gücümüzle çalışacağız, Karamanımızı mutlu, huzurlu, yaşanabilir ve marka bir şehir haline getireceğiz.” Dedi.

Karaman Bisküvisini Dünyaya Duyuracağız

Karaman Bisküvisini Dünyaya Duyuracağız

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber