Karaman Devlet Hastanesinde ERCP Hizmetine başlandı.

Karaman Devlet Hastanesinde ERCP Hizmetine başlandı.

Karaman'da sağlık hizmetlerine ERCP ile Yeni İvme Kazandırıldı

Türkiye'de 3. basamak hastaneler olarak nitelendirilen Tıp Fakültesi Hastaneleri, Eğitim Araştırma ve Şehir Hastanelerinde bulunan Endoskopik Retrograd Kolanjiyo Pankreatografi (ERCP) safra yolları ve pankreas kanalının tanı ve tedavisinde kullanılmakta olan uygulama artık Karaman Devlet Hastanesinde.

Ameliyatsız olarak safra yolları ve pankreas kanalı darlıkları tedavisi gibi durumlarda kullanılan uygulama için Karaman'daki hastalar üçüncü basamak hastanelere sevk edilmek zorunda kalmaktaydı.

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü girişimleri ile Karaman Devlet Hastanesine kazandırılan cihazlar sayesinde artık bu sorun ortadan kalkmış ve hizmet ilimizde verilir duruma getirilmiş olup 2 hastamıza ERCP hizmeti verilerek operasyonları başarıyla tamamlandı.

Karaman İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun yaptığı açıklamada;

"İlimize bu hizmetin kazandırılmasında emeği geçen Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Tekin, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Prof. Dr. Hilmi Ataseven, Kamu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Dr.Hasan Arslan’a, Selim Bener’e, ve Sağlık Bakanlığı yetkililerimize teşekkür ederiz." dedi.

basliksiz-3-037.jpgbasliksiz-2-096.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber