Karaman Elması Hak Ettiği Değeri Görmeli

Karaman Elması Hak Ettiği Değeri Görmeli

Ak Parti Karaman Milletvekili Aday Adayı Hüseyin Mutlu, "Ülkemizin geçtiği bu kritik dönemde bizlerde bu taşın altına elimizi koyduk, AK Parti’den Aday Adayı olduk.”dedi.

Mutlu; “Karamanımızın sorunlarına hakim, çözüm yollarını araştırabilecek yeni bir çıta oluşturup üst kademeye atabilecek bir politika belirleyebilmek için siyasete katıldım. Çıktığım yol hak yoludur. Ülkemizin geçtiği bu kritik dönemde bizde bu taşın altına elimizi koyduk. Bu adaylığımız süresi içerisinde bu ülkenin yönetimine bu ülkenin birlikteliğine, bütünlüğüne ihtiyaç duyulduğunu addederek kendimizde bu yola baş koyduk. 

“ŞAPKA’DAN TAVŞAN ÇIKARMIYORUZ”

Bir Milletvekili sadece ilin değil, 81 İlin de Milletvekilidir. Bizler yeni bir durum icat etmiyoruz. Şapkadan tavşan çıkarmıyoruz. Anayasal düzen çerçevesinde sadece plan, program ve icraat noktasında elimizden gelen gayretin en iyisini yapmak zorundayız. Yani aslında burada bir klavuzluk yapacağız. Karaman’ı her basamak yükseltmek için mücadele vereceğiz. Ve tarihteki eski ihtişamına kavuşturmanın da peşinde olacağız. Karaman’ın güzide bir il ve başarısıyla ön plana çıkan bir olduğunu tanıtmanın her daim çabasında olacağız.

“ALTERNATİF SANAYİ VE ÇALIŞMA HAYATININ GÜÇLENMESİ”

“Karaman için elbet projelerimiz var. Özellikle sanayi hususunda gerekenler yapılacak. Yeni sanayi kuruluşlarının Karaman’a girmesi, çalışma hayatının güçlendirilmesi, güçlü bir Karaman ve bununla birlikte saygın ve bilinen bir Karaman görmek istiyoruz.

 “Karaman Elması Hak Ettiği Değeri Görmeli”

 Türkiye’de elma ağacı en fazla il Karaman’dır. Karaman’da elmacılık çok yaygın. Modern bahçeler yapıldı. Şu anda sıkıntımız üretmekten çok bunu dünya piyasasına pazarlamak. Karaman en fazla körfez ülkelerine ihraç ediyor. Ama bu yetmez. Bu kapsamda çözümü uzak doğuda buluyorum güçlü bir depo ağı kurarak Karamanda elmanın pazarlanması için yüksek kapasitede depolanması gerekiyor. Baktığımızda çok hızlı gelişen ve büyüyen bir Hindistan var. Pazarı buralara yönlendirmeyi ve girmeyi amaçlamalıyız. Dünyadaki siyasal gelişmeleri yakından takip etmek zorundayız. Çünkü üreticimiz kazanacak. Karaman’ın da sosyal ve ekonomik durumu da doğrudan değişecek. Bunun için de güçlü elma birliği ve güçlü elma depoları gerekiyor. Bu durumda hedef mevcut kapasitenin de 7-8 katına çıkması anlamını taşıyor.  İnşallah çıktığımız bu yolda partimizin teveccühü Cumhurbaşkanımızın da takdiri ile aday olmam halinde ve Karaman halkımızın da desteği ile seçilmem durumunda bunları plan disiplin ve özveri ile gerçekleştirmek istiyorum.”dedi.

“İNANÇ VE KARARLILIK”

Avukat Hüseyin Mutlu, “Karaman ve Türkiye’nin daha da kalkınması, güçlenmesi, bölgesinde ve dünya ölçeğinde de oyun kurucu bir duruma gelmesi,  oluşturulan güç birliğinin nişanesi olan “Cumhur İttifakı” ile mümkün olacaktır. Duyduğum inanç ve kararlılık içerisinde, önce Milletim ve ülkeme, ardından da bölgeme hizmet etme heyecanıyla bu duygulara sahibim. Seçimlerin memleketimize ve şahsıma hayırlı olmasını Yüce Alllah’tan niyaz ediyor, her hemşerimi sevgi ve hürmetle selamlıyorum.”dedi. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber