Karaman Elması İçin Toplantılar Devam Ediyor

Karaman Elması İçin Toplantılar Devam Ediyor

Soğukhava Deposu Sektörü İstişare Toplantısı Bu Kez Karaman Ziraat Odası'nda Düzenlendi

Karaman'da soğukhava deposu alanında sektörün içinde bulunduğu sıkıntılar ve çözüm önerilerine dair istişare toplantıları devam ediyor.

İkincisinin düzenlendiği ve Karaman Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bayram'ın ev sahipliği yaptığı toplantıya;  Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Karaman Tarım ve Orman Müdürü Yusuf Şahinbaş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörü Özgür Öztürk, Tarım İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Fatih Ayaz, Raşit Balta, Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız, Elma Üreticileri, soğukhava deposu işletmecileri ve alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileri katıldı. 

Toplantıda; Karaman'da elma sektörünün genel durumu ve elma hasadının önemine değinerek Karaman ilindeki en önemli tarımsal üretim kaynaklarından biri olan elma yetiştiriciliğinin bölgede kırsal kalkınmanın sürdürülebilirliğine ciddi katkılar sağladığı belirtildi.   İlimizde elma  ürün kaybı meydana geldiğini, üreticilerin binbir emek ve masrafla elde ettikleri ürünlerini dikkatli ve hassas bir şekilde hasat ederek, en az kayıpla tüketiciye ulaştırılmasının hem ülke ekonomisine hem de elma üreticisinin refahına katkılar sağlayacağı  ifade edilerek elmanın hasatının sağlıklı bir şekilde yapılması konusu istişare edildi.

Kurum yetkilileri ve üreticilerin görüş ve önerilerinin dinlenmesinin ardından bir değerlendirme yapıldı ve önümüzdeki tarihlerde karar alınarak, bir sonraki toplantının Tarım İl Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda İşçi Tedariki, Eğitimi ve Maliyeti konusunda çalışma yapacak olan firmanın sonuçları ve bilgilendirmesi   konusunda bir istişare toplantısının  yapılmasına karar verildi.

thumbnail-ziraat-kapakk.jpg

thumbnail-ziraat-4.jpg

thumbnail-ziraat-2.jpg

Kaynak:Karaman Haber

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum