Karaman Emniyeti Çocuklar İçin Sokaklarda

Karaman Emniyeti Çocuklar İçin Sokaklarda

Karaman Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Sanal Alemde Yokum, Oyunda Varım" projesi kapsamında polisler çocuklarla oyun oynadı.

Proje kapsamında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 964. Sokak trafiğe kapatılarak asfalta, futbol, voleybol, labirent ve sek sek oyunları için çizim yapıldı. Daha sonra polisler mahalledeki çocukları sokağa davet ederek onlarla oyun oynadı, ip atladı. Polislerle eğlenceli dakikalar geçiren çocuklara oyuncak hediye edildi.

Karaman İl Emniyet Müdür Yardımcısı Şerafettin Coşkun, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu proje ile sanal aleme yoğun ilgi gösteren çocukları tekrar sokağa çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

Kentteki 11 sokakta bu projenin uygulamaya geçirildiğini ifade eden Çoşkun, "Sokakları trafiğe kapatıyoruz. Oyun alanları çizildi. çocuklar gerçekten eskiden olduğu gibi sokakta oynuyor. Çocuklarını yaşamalarını istedik." diye konuştu.

Toplum Destekli Şube Müdürlüğü polislerinden Merve Gün'de müdürlük olarak çocukları tekrar sokaklara çekmeyi planladıklarını, bu uygulamanın devam edeceğini belirtti.

Mahalle sakinlerinden Meliha Uçkun ise çocukların evlerde hep cep telefonu ve bilgisayarla oynadığının altını çizerek, "Bu uygulama ile çocuklarımız sokağa indi. En azından internetten uzaklaşmış oldular. Güvenli bir ortam. İyi bir uygulama." dedi.

Karaman Emniyeti Çocuklar İçin Sokaklarda

Karaman Emniyeti Çocuklar İçin Sokaklarda

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber