Karaman Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi İlan Edildi

Karaman Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi İlan Edildi

Vali Fahri Meral “Karaman Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi” ilanına yönelik olarak yürütülen çalışmalar hakkında açıklamada bulundu.

Vali Fahri Meral yaptığı açıklamasında

“Güneş radyasyon değerlerinin yüksek olduğu ilimizde yatırımcılara arsa temini sağlamak amacıyla yaklaşık 3.465 hektarlık mer’a vasıflı arazide "Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi" nin ilan edilmesine yönelik Valiliğimizce 18.03.2015 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı nezdinde yapılan girişim, 22.6.2015 tarihinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından uygun görülmüştür.
 
Bunun üzerine; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca mevzuat gereği 15 - 17 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılan yer etüt çalışmaları sonucunda 1.628 hektarlık alanın bölgenin kurulması için uygun olduğu tespit edilmiştir.
 
Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilanına yönelik dosya 16 Mayıs 2017 tarihinde Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kurulu’nda görüşülmüş ve oybirliği ile bölgenin ilan edilmesi kararlaştırılmıştır.
 
18 Ağustos 2017 tarihli ve 30158 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile Karaman Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ilan edilmiştir” dedi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber