Karaman Esnaf Odaları Seçime Gidiyor

Karaman Esnaf Odaları Seçime Gidiyor

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı 16 Esnaf Odası seçimleri başlıyor.

Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne bağlı 16 Esnaf Odasında 2018 Yılı Olağan Genel Kurul toplantıları ve seçimler 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50, 51 ve 52. Maddeleri gereğince 02 Ocak 2018 – 31 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak.

Esnaf Odalarının genel kurul toplantıları ve seçimleri ile ilgili bir açıklama yapan Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Uysal, “5362 sayılı Kanuna göre 4 yılda bir esnaf odalarımızın genel kurul toplantıları ve seçimleri yapılmaktadır. Bundan önceki seçimler 2014 yılında yapılmıştı. Bu seçimler 2018 yılının Ocak, Şubat ve Mart aylarında yapılacak. Birliğimize bağlı 16 esnaf ve sanatkarlar odamız bulunmaktadır. Yaklaşık 6.500 esnafımız bu seçimlerde bağlı bulundukları Esnaf Odasında oy kullanacak, odalarının başkanını, yönetim kurulu asıl ve yedek üyeleri ile denetim kurulunun asıl ve yedek üyelerini seçecekler. Bizde her odamızdan 7 asıl, 7 yedek yönetim kurulu üyesi ile 3 asıl ve 3 de yedek denetim kurulu üyesi seçilecek. Bazı esnaf odalarımızda mevcut başkanlarımız tekrar aday olmamışlardır. Bazı esnaf odalarımızda tek başkan adayı ile bazı odalarımızda da 2, 3 ve 4 başkan adayı esnaflarımıza hizmet için tatlı bir yarışa gireceklerdir.

Genel Kurul Toplantılarının ve oda seçimlerinin Esnaf ve Ahilik geleneğimize yakışır bir şekilde, adayların birbirlerini incitmeden, kırmadan, tatlı bir yarış içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Tüm başkan adaylarına, yönetim ve denetim kurulu asıl ve yedek üye adaylarına ayrı ayrı başarılar diliyorum.

Genel Kurul Toplantılarının ve oda seçimlerinin, Esnaf ve Sanatkarlarımıza, adaylara, ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi
 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber