Karaman Gençliği Ecdadı İçin Yürüdü

Karaman Gençliği Ecdadı İçin Yürüdü

Karaman’da Sarıkamış Harekatı’nın 102. yılı dolayısıyla "Vefakar gençlik, fedakar ecdadını unutmayacak" sloganıyla Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen, 102 yıl önce Sarıkamış Harekatı sırasında Allahu Ekber Dağlarında donarak vatan uğruna şehit olan askerlerimizi anmak, hatıralarını genç belleklerde canlı tutmak ve Sarıkamış'ın manevi iklimini yaşatmak adına 81 ilde eş zamanlı olarak “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü” düzenlendi. Karaman’da genç, yaşlı yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi tarafından vatandaşlara atkı ve bere dağıtıldı.

Atatürk Spor Kompleksi Kazım Karabekir Spor Salonu önünden başlayan yürüyüş, Molla Fenari Caddesi istikametinden Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona erdi. 70’den 70’e yüzlerce vatandaşın katıldığı yürüyüşte, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", “Polise uzanan eller kırılsın” ve "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları atıldı.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki program İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Yapılan duaların ardından izcilik il temsilciliği tarafından Karaman Valisi Süleyman Tapsız adına Vali Yardımcısı Dr. Sezer Işıktaş’a ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’a Sarıkamış Harekatının başlangıç noktası olan Bardır Gaziler Köyü, Kars Kapı Şehitliği ve çarpışmaların yoğun geçtiği Kaynak Yayla mevkiinden alınan toprak hediye edildi.

Program, yürüyüşe katılanlara yağlı buğday çorbası ikram edilmesinin ardından sona erdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber