Karaman İçin Ağaçlandırma Çalışmaları Önemli

Karaman İçin Ağaçlandırma Çalışmaları Önemli

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ülke genelinde yürüttüğü faaliyetlerle orman varlığımızı artırmaya ve şehirlerimizi yeşile bezemeye devam ediyor.

Bakanlığa bağlı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından gerçekleştirilen ağaçlandırma çalışmaları neticesinde 2003 yılından bu yana yaklaşık 47 milyon 225 bin dekar alanda 3 milyar 750 milyon adet fidan toprakla buluşturuldu. Özellikle 2008-2012 yılları arasında uygulanan Milli Ağaçlandırma Seferberliği çerçevesinde büyük bir ivme kazanan ağaçlandırma faaliyetlerine sonraki yıllarda da hız kesmeden devam edildi.

Bu ağaçlandırma çalışmalarından nasibini fazlasıyla alan Karaman’da 63 milyon 589 bin adet fidan toprakla buluşturuldu. 2003-2016 yılları arasında 668 bin 800 dekar alanda ağaçlandırma çalışmasının gerçekleştirildiği Karaman’da 2016 yılında ise 8 milyon 247 bin adet fidan dikildi.

2016 Yılında Ağaçlandırma Çalışmaları Karaman İçin Önemli

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 2016 yılında Karaman’da ağaçlandırma alanında önemli çalışmalar yaptıklarını kaydederek şunları söyledi:

“Karaman ağaçlandırma çalışmaları bakımından en başarılı illerimizden birisi. Bugüne kadar sağlanan bu başarıyı bu yıl içinde bekliyoruz. 2017 yılı sonuna kadar 43 bin 746 dekar alanda ağaçlandırma çalışması yaparak var olan orman varlığımızı korumaya ve yeni fidanlar dikmeye devam edeceğiz. Unutmayalım ki tabiat hepimizin ortak değeridir. Bu değeri koruyup kollamak hepimizin görevidir. Biz Bakanlık olarak vatandaşlarımızı daima bu değere sahip çıkmaya davet ediyoruz.”dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
1 Yorum