Karaman İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Karaman İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Karaman İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı.

15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara yaptığı çağrı ile bir ülkenin geleceğinin değiştiğini hatırlatan İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, gazeteciliğin önemini bir kez daha vurguladı.
    
İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesaj yayımladı. 

Gazeteciliğin çok büyük özveri gerektiren bir meslek olduğunu dile getiren İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, “Toplumların yaşanan gelişme ve süreçlerden haberdar olmasını, tüm zor şartlar altında dahi gerçekleştiren gazeteciler, demokrasinin sac ayaklarından birini oluşturmaktadır. Ciddi bir sorumluluk üstlenerek, büyük bir gayretle habere ulaşan ve gelişmeleri objektif, doğru ve hızlı bir şekilde kamuoyuna aktaran gazeteciler, halkın haber alma elçileridir” dedi. 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara yaptığı çağrı ile bir ülkenin geleceğinin değiştiğini hatırlatan İl Genel Meclis Başkanı Celalettin GÜNGÖRER, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu çağrısı gazeteciler tarafından milyonlara iletilmemiş olsaydı bugün ne sizler ne de bizler görevimizin başında olmayacaktık” diyerek gazeteciliğin önemini bir kez daha vurguladı. “Halkın doğru ve tarafsız bilgilerle gelişmelerden haberdar edilmesi, bilinçli bir toplumun vazgeçilmez şartıdır” diyen İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, şöyle devam etti: “Bu noktada olaylara tarafsız ve bağımsız tutum göstererek, adil ve dürüst yaklaşmak gazeteciliğin en önemli niteliklerinden birini teşkil etmektedir. Gazeteciler, üstlendikleri bu misyon ile, toplumsal kalkınmanın ve gelişmenin sağlanmasında çok önemli bir yere sahiptir.” 
    
İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, “Halkın en temel haklarından olan haber alma ihtiyacını yerine getiren ve demokrasimizin vazgeçilmez unsurları olan gazetecilerimize desteğimiz, dün olduğu gibi bugün de devam edecektir. Bu vesileyle gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, yaşamını yitiren gazeteci kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber