Karaman İl Özel İdaresi Hizmetlerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

Karaman İl Özel İdaresi Hizmetlerine Hız Kesmeden Devam Ediyor

Karaman merkeze bağlı 1300 nüfuslu Yollarbaşı köyü, yenileme projesi kapsamında yenilenen içme suyu ana ve şebeke hattıyla sağlıklı ve temiz içme suyuna kavuştu.

İl Özel İdaresi ve İller Bankasının birlikte gerçekleştirdiği yenileme projesiyle Yollarbaşı Köyünün 70 km’lik içme suyu ana hattı ve şebeke hattı yenilenerek, köy halkı temiz ve kaliteli içme suyuna kavuştu. 2016 yılı Ağustos ayı içerisinde tamamlanan projenin tutarı ise 1 milyon 580 bin Türk Lirası olarak gerçekleşti.
 
Yollarbaşı Köyü Muhtarı ve vatandaşlar temiz, kaliteli ve sağlıklı içme suyuna kavuşmalarından ve köyün en önemli sorununun çözüme kavuşturulmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek, projenin hayata geçirilmesinde başta Vali Tapsız olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ettiler.
 
“Köylülerle samimi bir ortamda hasbihal etti”
 
İçme suyu şebekesinin hizmete girmesinin ardından Köy Kıraathanesinde vatandaşlarla tek tek tokalaşarak bir süre hasbihal eden Vali Tapsız, yeni içme suyu şebekesinin köy halkına hayırlı uğurlu olması dileklerinde bulundu. İlk kez geldiği Yollarbaşı köyünü çok beğendiğini ifade eden Vali Tapsız, köylülerimizin çağın gerektirdiği yaşam koşullarına kavuşabilmeleri için Devlet olarak her türlü desteğin verilerek gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.
 
816 yıllık bir geçmişe sahip olan Yollarbaşı Ulucami’yi gezerek incelemelerde bulunan Vali Tapsız, Karamanoğulları Beyliği döneminde yapılan camii hakkında ilgililerden bilgiler aldı. Köklü bir geçmişe sahip olan ilimizdeki mevcut tarihi eserlerin durumlarının değerlendirilerek restore edilmesi ve tarihi kimliğine yeniden kavuşturulması gerektiğine dikkat çeken Vali Tapsız, Karaman’ın tarihini ve kültürünü yansıtan değerlerine sahip çıkarak tanıtımının yapılmasını sağlayacağız dedi.
 
Yollarbaşı Köyü programında Vali Tapsız’a, İl Genel Meclis Başkanı Celalettin Güngörer, Vali Yardımcısı Ahmet Günaydın, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İlhan Şen, İl Genel Meclis Üyeleri, daire müdürleri eşlik etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber