Karaman İl Özel İdaresinde Taşeronlarına Kadro Şoku!

Karaman İl Özel İdaresinde Taşeronlarına Kadro Şoku!

Karaman İl Özel İdaresindeki taşeronlar kadro müjdesi ile sevinirken aldıkları red yanıtı ile şoka uğradılar

375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 üncü Maddesi 24/12/2017 tarihli ve 30280 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 127 nci maddesiyle 27/6/1989 tarihli ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen geçici 25 inci maddeye dayanılarak, "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Personel Çalıştırılmasına Dayalı Hizmet Alım Sözleşmeleri Kapsamında Çalıştırılmakta Olan İşçilerin Sürekli İşçi Kadrolarına veya Mahalli İdare Şirketlerinde İşçi Statüsüne Geçirilmesine İlişkin 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Geçici 23 ve Geçici 24 üncü Maddelerinin Uygulanmasına Dair Usul ve Esaslar" yayımlanmıştı.

Bu aşamadan sonra taşeron işçiler kurumlarında gerekli başvuruları yaparak kadrolarını alma yolunda çalışmalara başladılar.

Ancak Karaman İl Özel İdaresinde hala ciddi bir problem var.

Karaman İl Özel İdaresi bünyesinde çalışan ve sözleşmeleri 24 Nisan 2018 günü bitecek olan işçiler, “Köylere Hizmet Götürme Birlikleri” normlarına göre işe alındıkları için kadro başvuruları reddedildi.

Bu İşçilerin Hakkı Gasp mı ediliyor!

Karaman il özel idaresi yetkililerin bu taşeron işçileri alırken yaptıkları bir hata mıdır? Yoksa kasten yapılmış bir durum mu, henüz bilinmiyor ama işçiler yetkililerden bu hatanın bir an önce giderilerek hakları olan kadroların verilmesini bekliyorlar.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber
2 Yorum