Karaman İsmetpaşa'da En Mesafeli Yürüşe Tanıklık Etti

Karaman İsmetpaşa'da En Mesafeli Yürüşe Tanıklık Etti

Karaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Vali Mehmet Alpaslan Işık önderliğinde Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile mücadele kapsamında Pandemi farkındalık yürüyüşü düzenlendi.

Karaman'da bugün düzenlenen ve Covid-19 ile mücadele sürecinde toplumumuzda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen ve Atatürk Parkında başlayan “Pandemi Farkındalık Yürüyüşü” İsmet Paşa Caddesi üzerinden devam ederek Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda sona erdi.
 
Karaman İl protokolünün de katıldığı ve maske kullanımı, sosyal mesafe kuralı, temizlik tedbirlerine riayet edilmesinin önemine vurgu yapan pankartların taşındığı yürüyüşün sonunda bir konuşma yapan Vali Mehmet Alpaslan Işık, “Dünyamızı etkisi altına almış olan Covid - 19 diğer adıyla koronavirüsün ülkemiz genelinde 5 bin’in üzerinde can kaybına yol açtığını belirterek, ilimizde bayramdan önce 120 olan vaka sayısının bayramdan sonra hızla artarak 470 sayısına ulaştığını, bu süre içerisinde vefat eden hasta sayısının 16 olduğunu ifade etti. 
 
Sağlık personelinin özverili çalışması ve üstün gayretine ve çekilen bunca sıkıntıya rağmen hastalığın yayılma hızının önlenemediğini ifade eden Vali Işık, “Burada bir özeleştiri yapmanın tam zamanıdır. Rehavete kapıldık, sosyal mesafeyi korumadık, maske takmadık, temizliğe dikkat etmedik. Bu üçüne dikkat etmediğimiz sürece bu virüs içimizde bir seri katıl gibi dolaşmaya devam edecek. Oysa bunu yenmek elimizde. Kendi canlarını ortaya koyan sağlık personelimize, polis ve jandarmamıza, AFAD, 112 çalışanlarına, Vefa Destek Gruplarında çalışan gönüllülere, sivil toplum kuruluşlarına, odalara, belediyelerimize virüsle mücadeledeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
 
Sürecin daha sağlıklı atlatılabilmesi için toplumun her kesimine önemli görevler düştüğünü söyleyen Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, “Lütfen! gevşemeyelim, rehavete kapılmayalım, temizliğe, sosyal mesafeye ve maske takma kuralına mutlaka uyalım” dedi. 

Karaman'da Pandemi Farkındalık Yürüyüşü

Karaman'da Pandemi Farkındalık Yürüyüşü

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber