Karaman, Konya, Aksaray ve Niğde İçin Kış Başlıyor

Karaman, Konya, Aksaray ve Niğde İçin Kış Başlıyor

Bölgemiz, Soğuk ve Yağışlı Havanın Etkisi Altına Giriyor

Bugünden (13 Aralık Salı) itibaren (Konya, Karaman, Aksaray ev Niğde il ve çevrelerinde) genellikle yağmur şeklinde görülecek yağışların öğle saatlerinden sonra Konya’nın kuzeybatı kesimlerinden (Yunak, Çeltik, Tuzlukçu, Akşehir) başlamak üzere yer yer kar yağışına dönüşeceği ve akşam saatlerine doğru ise bütün bölgemizde kar şeklinde ve Karaman ile Niğde çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm) olacağı tahmin edilmektedir.

Kar yağışının aralıklarla 14 Aralık Çarşamba günü de öğleye kadar hafif devam edeceği ve rüzgarın Çarşamba günü kuzey yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) olması nedeniyle zaman zaman tipi görülebileceği, sıcaklıkların da hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin 7 ila 10 derece altına kadar düşeceği beklenmektedir.
 
Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri bölgemiz genelinde yağış beklenmemekle birlikte kuvvetli soğuk hava dalgasının etkisini sürdüreceği, özellikle gece ve sabah saatlerinde kuvvetli don ve buzlanma olayının meydana gelebileceği tahmin edilmektedir.
 
Kar Yağışı, kuvvetli rüzgâr ve ani sıcaklık azalmasının neden olabileceği Buzlanma- Don olayı, Ulaşımda aksamalar, Çatı uçması gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber