Karaman, Konya, Aksaray ve Niğde İlleri İçin Yağış Uyarısı

Karaman, Konya, Aksaray ve Niğde İlleri İçin Yağış Uyarısı

Meteoroloji bölge müdürlüğünden yapılan açıklamada İç Anadolu'daki 4 il için yağış bekleniyor

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde'de cuma gününden itibaren yağış etkili olacak.

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinin cuma gününün ilk saatlerinden itibaren Orta Akdeniz'den gelecek ılık ve yağışlı sistemlerin etkisi altına girmesi bekleniyor.

Gelecek hafta ortasına kadar aralıklarla görülecek yağışların, Konya'nın güneybatı çevrelerinde zaman zaman kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur, yüksek kesimlerde ise karla karışık  yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Bölge genelinde hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacak. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin biraz üzerinde seyretmeye devam edecek. Rüzgarın ise pazar günü güneyli yönlerden orta kuvvette ve yer yer kuvvetli olarak eseceği öngörülüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber