Karaman-Konya-Aksaray ve Niğde İllerinde Kar Yağışı Uyarısı

Karaman-Konya-Aksaray ve Niğde İllerinde Kar Yağışı Uyarısı

Karaman ve Konya İllerinde beklenen hava durumu şu şekilde;

Meteoroloji Tarafından yapılan açıklamaya göre;

Genel Durum: Bölgede (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) 28.03.2019 Perşembe günü Orta Akdeniz üzerinden yağışlı ve Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk hava dalgasının etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Perşembe günü genellikle yağmur şeklinde görülecek olan yağışların, yeni gelecek olan soğuk ve yağışlı sistemlerin etkisiyle cuma günü ilk saatlerden itibaren karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği, kar yağışlarının Konya’nın güney kesimleri ile Karaman ve Niğde civarında yer yer etkili olacağı tahmin ediliyor.
 
Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe günü bölgemizin kuzeybatı kesimlerden itibaren başlayarak hafta sonuna kadar hissedilir derecede (6-10 derece) azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.
 
Başlama-Bitiş Zamanı                 :27.03.2019 12:00 - 31.03.2019 18:00
Oluşması Muhtemel Riskler        : Meyve ağaçlarında don riski - Buzlanma ve don - Ulaşımda Aksamalar

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Karaman Hava Durumu:

adsiz-111.jpg

Konya Hava Durumu:

adsiz-112.jpg

Aksaray Hava Durumu:

adsiz-113.jpg

Niğde Hava Durumu:

adsiz-114.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber