Karaman Lisesi Ünlü Hikayeci İle Buluştu

Karaman Lisesi Ünlü Hikayeci İle Buluştu

Karaman Lisesi Akademisyen-Yazar –Hikayeci Abdullah Harmancı ile buluştu.

Karaman Lisesi Akademisyen-Yazar –Hikayeci Abdullah Harmancı ile buluştu. Kütüphanecilik Haftası nedeniyle düzenlenen “Okurken ve Yazarken” konulu okur –yazar buluşmalarında Karama Lisesi öğrencileri okudukları kitapların yazarı Abdullah Harmancı ile beraber oldular.Toplantıya Karaman İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Balkaya da katıldı.

Yapılan etkinlikte selamlama konuşmasını yapan Okul Müdürü Hasan Erkan şunları söyledi. “Böyle güzel bir toplantıya davetimizi kırmayarak katılan değerli konuğumuz Abdullah Harmancı Beye ve yoğun işlerinden vakit ayırarak okulumuza gelen milli Eğitim Şube müdürümüz Mehmet Balkaya Beye teşekkür ederim.Kitap okumak soylu bir davranıştır. Kitap okumanın ve yazı yazmanın gün gün azaldığı bir süreçte okumayı çokça seven ve okudukça yazan değerli yazarımızı okulumuza davet ederek çocuklarımızı kitap okumaya teşvik etmek istedik. Öğrencilerimizin okudukları kitapların gerçek kahramanlarını tanımalarını istedik.”

Sorulu cevaplı geçen söyleşide öğrencilerin yoğun ilgisi ve etkili soruları yazar Abdullah Harmancı’nın gözünden kaçmadı. Yazarlık üzerine etkili tavsiyelerde bulunan Harmancı sözlerine şöyle devam etti.

“Hasan Erkan ve Veli Sarıkaya hocalarımız bizim için Karamanda bir ufuk oldular. Çünkü böyle bir bölüm varmış. Türk Dili Edebiyatında okunuyormuş gibi bu bilgiyi ben ilk defa o zaman öğrenmiştim ve tamam dedim ben bu Türk Dili ve Edebiyatı okuyacağım. Hiç tereddütsüz yani iyiki de okumuşum. Birde Hasan abiyle çok yollarımız kesişti. Sayha diye bir dergi çıkıyordu Konya’da benim birçok şeyim orda onaylandı. Hasan Erkan hocam Beni okuluna davet edince severek geldim. Benim şiirim İlk Karamanda Uyanış gazetesinde çıktı. Yazarlığın ilk adımı yeteneğini keşfetmektir. Diğer adımları ise tür seçimini ve yoğun çalışmadır.” Etkilendiği film ve kitapları tavsiye eden Harmancı teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. Plaket takdimi ve kitap imza etkinliği ile program sona erdi.

Karaman Lisesi Ünlü Hikayeci İle Buluştu

Karaman Lisesi Ünlü Hikayeci İle Buluştu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber