Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa’da

Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü Avrupa’da

Karaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Enhancing Employment Opportunities for Vet-Learners With Red Book” (Mesleki Eğitim Öğrencilerinin İstihdam Fırsatlarının Artırılması- Kırmızı Kitap) adlı proje kapsamında mesleki eğitime yönelik Litv

Litvanya, İspanya, İtalya ve Portekiz’in proje ortağı olduğu mesleki eğitim kurumları, ticaret ve sanayi odaları, meslek liseleri ve belediye istihdam birimlerinin katılımı ile  21-26 Mayıs tarihleri arasında Karaman Milli Eğitim Müdürlüğü Proje Heyetinin yer aldığı bir dizi program Litvanya’nın Vilnius kentinde düzenlendi.

Projeye ilişkin bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, proje kapsamında farklı zamanlarda gerçekleştirilen hareketliliklerle her ülkeden öğretmenler, mesleki eğitim uzmanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş dünyasından kişilerin katılımcı olduğu “Mesleki Eğitim ve İstihdam” konulu çalıştayların yapıldığını belirtti.

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Vilnius Gediminas Teknik Üniversitesinde proje ortakları ile ‘Mesleki Eğitimde İstihdam’ konulu konferansa katıldık. Proje toplantısı ve proje nihai çıktılarından olan “RedBook” isimli kitabın tanıtımı ile değerlendirmelerde bulunarak ülkelerin farklı tecrübelerini paylaşma imkanı bulduk.

Mesleki eğitim öğrencilerinin ve gençliğin iş hayatına hazırlanması tüm dünyada eğitimcilerin ve eğitimle ilgilenen yerel ve ulusal otoriterlerin üzerinde önemle durduğu bir konudur. Tüm Avrupa’da bu konu üzerine çalışan kurumlar mevcuttur ve ciddi anlamda gençlerin istihdamına yönelik çalışmalara önem vermektedirler.  

Bu çalışmalarla Avrupa ile ülkemizin iyi uygulamalarını bütünleştirme fırsatları elde ediyoruz. Genç nüfusunuzla dünya ile rekabet etme hedefine sahipseniz bunun için farklı ve kaliteli eğitim uygulamalarını tanıma mecburiyetindesiniz.” şeklinde konuştu.

Proje nihai ürünleri arasında yer alan “RedBook” adlı mesleki eğitim kılavuz kitabı, 5 ülkeden mesleki eğitime yönelik farklı çalışma alanlarına sahip 10 farklı kurumun katkılarıyla hazırlandı.

Her ülkenin mesleki eğitim sistemlerinin ve sorunlarının anlatıldığı bu kılavuz kitap; İtalyanca, Portekizce, İspanyolca, Litvanca, Türkçe ve İngilizce olarak 6 farklı dilde  basılıp ilgili paydaşlara ve ülkemizde 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilecektir. Kitap taslağı Litvanya toplantısı ile son halini almıştır.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber