Karaman Organize Sanayisinden Haberler

Karaman Organize Sanayisinden Haberler

Karaman Organize Sanayisinde üretim ve korona dolayısıyla tedbir vurgusu yapıldı.

Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, son yıllarda ülkenin yerli üretim ve milli projelerle ekonomi politikasında yeni bir vizyon çizdiğini ifade etti.

Hiçbir sanayici ve yatırımcının düşük maliyetli finansman programlara hayır demeyeceğinin altını çizen Başkan Boynukalın, daha etkin yürütülecek ekonomik süreçte “Yeter ki yatırımcıya he daim fırsat verilsin” temennisinde bulundu.

Ülkemizde olduğu gibi Karaman’dan dünyaya açılan ihracat hacminin gelişim ve büyümesinde stratejik ve üretim imkânı bulunmayan ürünler dışında ithalatın kolay olmaması gerektiğini hatırlatsan ve yerli üretim modellerinin dünya üzerindeki rekabet gücüne karşı yeni bir perde açtığına da işaret eden Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın, hükümetin yerlileştirmede sanayicileri desteklemesinin de önemli olduğuna dikkat çekti.

Bu yılın ikinci yarısının da ekonomik alanda önemli kazanımları arzuladıklarını dile getiren Karaman Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kemal Boynukalın;

“Yeter ki hükümeti desteğini, yatırımcımız da geleceğe dönük umudunu yitirmesin. Gıda üretimi başta olmak üzere üretimi ile ülke ekonomisinde örnek bir sanayi olan bölgemiz, her alanda daha etkin şekilde üretmenin gündemde olacağı bir döneme kucak açtığı gibi tarihi fırsatlara da şahit olmayı hep gözleyecektir.”dedi.

Tedbirlerin Alındığı Üretim Modeline Devam Ettik

OSB’lerde elektrik tüketiminin üretimin öncü bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Karaman OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yunus Cicibıyık;

“Dünyayı sarsan bu pandemi ile yüzlerce sektör dünya genelinde etkilenirken, ülkemizde genel itibarı ile fabrikalarımız gerekli tedbirlerini alarak üretimine devam etti. Elektrik tüketiminde çeşitli sektörlerde düşüş yaşansa da gıda ağırlıklı sanayimizde bu sorun yaşanmadı ve üretimde hiç taviz verilmedi. Alınan tedbirler sayesinde neyse ki diğer sektörlerimiz de üretime geri dönmeye başladı.  Çünkü biliyoruz ki üretimin korunması, salgın sonrasında avantajlı konuma geçmeyi beraberinde getirecektir.
Bu alanda ülke ve Karaman olarak ülkenin sanayi üretimini ayakta tutmak için olağanüstü çaba göstermeye özen gösterdik. Bu konuda tüm tedbirleri aldık, çalışanımızı koruduk. Ve örnek bir duruş sergiledik.
Karaman’da fabrikalarımızda tedbirlerini eksiksiz alarak üretimlerine devam etti.   Bizler de Karaman Organize Sanayi Bölgesi olarak bu süreçte bölge olarak örnek hem de rehber olduk.  Üretimle beraber bu süreçte bizim önceliğimiz çalışanlarımızın sağlığını korumak oldu. “dedi.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber