Karaman Tarihi İçin Şerafettin Güç'ün Çalışmaları Netice Verecek

Karaman Tarihi İçin Şerafettin Güç'ün Çalışmaları Netice Verecek

Mut'ta Tarihi Mezar Çevresinde Düzenleme Çalışması

Mersin İli Mut İlçe Kaymakamı Muammer Köken, Karamanoğulları Beyliği'nin kurucusu Nureddin Bey'in ilçedeki mezarının çevresinin düzenleneceğini belirtti.

Köken, Kaymakamlıkta düzenlenen toplantıda, ilçenin tarihi ve kültürel zenginliğine sahip çıkmayı amaçladıklarını ifade ederek, mezar ve kalıntılarının bölge kültürü açısından önemini anlattı.

Araştırmacı yazar Şerafettin Güç de mezar ve çevresindeki çalışmasıyla ilgili projenin, Adana Vakıflar Bölge Müdürlüğüne sunulduğunu aktardı.

Mut Kaymakamı Muammer Köken, 2002 yılında Tabiat ve Kültür Varlıkları Genel Müdürlüğü tarafından anıt olarak tescili yapılan Nureddin Sofi türbesinin restorasyon projelerinin Adana Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylandığını, 2020 yılı Mayıs ayı itibariyle restorasyon çalışmalarına başlanacağını söyledi. Kaymakam Köken, "Bölgenin tarihi dokusunu geniş biçimde anlatmış, Anadolu Türkçesinin dedesi olan Nureddin Sofi türbesi ve çevresinin özellikle seçilmiş olduğu, Türk Yörük kültürünü yansıttığı, bölgedeki yüzyıllık ardıç ağaçlarından belli. İlçemizin tarihi ve kültürüyle zengin bir yer. Kültürümüzü yaşatmak için kaymakamlık olarak elimizden geleni yapmaya hazırız" dedi.

Nureddin Sofi’nin Türbesi Restore Edilecek

Nureddin Sofi’nin Türbesi Restore Edilecek

Nureddin Sofi’nin Türbesi Restore Edilecek

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber