Karaman TRSM’den Bir Yenilik Daha

Karaman TRSM’den Bir Yenilik Daha

Karaman Toplum Ruh Sağlığı Merkezi danışanları için planlanan hobi bahçesinde hazırlıklar tamamlandı.

Karaman TRSM’nin kronik ruhsal rahatsızlığı olan danışanlarına ilaçlı tedavinin yanı sıra psikososyal destek amaçlı birçok hizmetlerine hobi bahçesi de eklendi.

 Doğa ile iç içe olmanın; stresi azaltıp mutluluğu artırması, zihin yorgunluğunu azaltması, kişilerin kendine olan güvenini artırması, kişiler arası iletişimi ve kaynaşmayı desteklemesi gibi psikolojik yönden faydalarının olduğu bilinmektedir.

Bu amaçla ;

Karaman Devlet Hastanesine bağlı Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde belirlenen hobi bahçesi alanı; Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Bahar ve çalışanları ayrıca İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur Erkan’ın destekleriyle oluşturulmuştur.

e07cf3da-7817-4290-ae13-366c5e0343cd.jpgHobi bahçesi çalışmalarının tamamlanmasının ardından, çeşitli türlerde bitkilerin ekimi yapıldı.

Bahar aylarında yeşermesi beklenen bitkiler, danışanlarımızı heyecanlandırdı.

Karaman TRSM tedavi ekibi danışanları için faaliyetlerini artırmaya devam edeceklerini belirtti.

23d12c07-e64b-42fc-9895-b93461d3e7e4.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber