Karaman Turizminin Otantik Kenti 'Taşkale'

Karaman Turizminin Otantik Kenti 'Taşkale'

Vali Fahri Meral, Karaman Turizminin önemli merkezilerinden birisi ve doğal güzellikleriyle otantik bir görünüme sahip olan Taşkale’de incelemelerde bulundu.

Mevcut turizm potansiyeli ve sahip olduğu değerler ile Karaman turizmine önemli katkılar sağlayan ve binlerce yıllık geçmişe sahip olan Manazan Mağaraları ve İncesu Mağarasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler alan Vali Meral, ilk kez geldiği bu bölgenin Karaman turizmine kazandırılması için gereken çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.
 
Bölgenin kültürel zenginliğinin yanı sıra dokusal güzellikleriyle de ön plana çıkan bir görümüme sahip olduğunu dile getiren Vali Meral, Türkçenin başkenti olma sorumluluğunu her daim üzerinde taşıyan ve Anadolu’nun en köklü geçmişine sahip olan Karaman’ın, bu yönüyle işlenmeye değer kültürel bir mirasa sahip olduğunu belirtti. 
 
Tahıl Ambarları, Manazan Mağaraları ve köyün yaklaşık 8 kilometre dışında yer alan İncesu Mağarasının önemli kültür zenginlikleri içerisinde yer aldığını söyleyen Vali Meral, konunun tüm detaylarıyla incelenerek, belirlenecek strateji ve çalışmalar sonucunda yerli ve yabancı turist sayısının arttırılmasıyla bölgenin ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımının daha iyi yapılabileceğini ifade etti.
 
Taşkale köyündeki Manazan ve İncesu Mağaralarının yanı sıra Tahıl Ambarlarında da incelemelerde bulunan Vali Meral, eşsiz bir güzelliğe ve görünüme sahip olan bu yerlerin görülmesi gereken ender yerler olduğunu belirterek, yerli ve yabancı turistleri bölgeyi görmeye davet etti.
 
Vali Meral, bölgeye gerçekleştirdiği sürpriz ziyaretler sırasında dağ bisikletleriyle Mersin’den Karaman'a gelen ve bölgedeki turistik mekânları ziyaret eden yerli turistlerle bir araya geldi. Bölgenin yerli ve yabancı turistleri kendisine çekecek bir cazibe merkezi olduğunu dile getiren Vali Meral, bisikletleriyle uzun bir yol kat ederek bölgeyi ziyaret eden turistlere teşekkür ederek Karaman'ın turizm değerleri konusunda bir süre sohbet etti.
 
Ziyaretler kapsamında Taşkale Köyü Muhtarlık binasını da ziyaret ederek köy muhtarından köyün genel durumu hakkında bilgiler alan Vali Meral, ziyaretin ardından köy halkıyla bir araya gelerek bir süre sohbet etti.

Samimi sohbetlerin yaşandığı ziyaretin ardından Vali Meral, daha sonra Yeşildere köyünü ziyaret etti.
 
Yeşildere halkının yoğun ilgi gösterdiği Vali Meral, burada vatandaşlarla da bir süre sohbet ederek bölgeye gerçekleştirdiği ziyaretini sonlandırdı.
 
Vali Meral’in ziyaretlerine İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, Müze Müdürü Ercan Er ve İl Özel İdaresi teknik personeli katıldı.

Karaman Turizminin Otantik Kenti 'Taşkale'

Karaman Turizminin Otantik Kenti 'Taşkale'

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber