Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattında Çalışmalar  Başlıyor

Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattında Çalışmalar Başlıyor

Geçtiğimiz ay ihalesi gerçekleştirilen Karaman-Ulukışla hızlı tren hattı yapım çalışmaları önümüzdeki günlerde başlıyor.

Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı ile ilgili müjdeyi,Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan verdi.

Başkan Çalışkan konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti; " Karamanımız için büyük önem arz eden hızlı tren hattında son günlerde önemli gelişmeler yaşandı. Geçtiğimiz günlerde Konya-Karaman arası hızlı tren hattı elektrifikasyon yapımı çalışmalarında temeli atmıştık. Şimdi ise Karaman-Ulukışla arası hızlı tren hattı yapım çalışmaları başlıyor.

Geçtiğimiz ay ihalesi yapılan Karaman-Ulukışla hızlı tren hattında ihale sonuçlandı. Yüklenici firma ile sözleşme imzalandı ve yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki bir kaç gün içinde yüklenici firma şantiye kurulum çalışmalarına başlayacak. Bu şantiye de Karaman'da kurulacak.

Hızlı Tren Çalışmaları Kapsamında Yeni Alt ve Üst Geçitler Yapılacak

Hızlı tren hattı çalışmaları kapsamında yeni alt ve üst geçitlerin de yapılacağını ifade eden Başkan Çalışkan; “ Tren yolunun öbür tarafında kalan ve uzun yıllar boyunca şehirden kopuk bir şekilde yaşayan Larende, Sümer ve Yenişehir Mahallelerimizin bu sorununu, belediyemiz ve TCDD ile işbirliğinde yapılan Gökkuşağı ve Makro Üst Geçitleri ile büyük oranda çözmüştük.

Şimdi Karaman-Ulukışla hızlı tren çalışmaları kapsamında Kemal Kaynaş Stadyumu önünden, Buğday Pazarı civarına geçişin sağlanacağı yeni bir alt geçit yapılacak. Bu alt geçit Stadyum önünden başlayarak, 100. Yıl Caddesi (Çevre Yolu) ve tren yolunun altından geçilecek şekilde yapılacak.

Diğer yandan Bifa Kavşağı olarak bilinen noktadan tren yoluna devam eden güzergâh üzerinde ise bir üst geçit yapılacak. Yapılan ve yapılacak olan bu alt ve üst geçitler sayesinde tren yolunun diğer tarafı şehirle bütünleşmiş olacak. Karamanımıza hayırlı olsun” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber