Karaman Valiliğinden CHPli Vekilin Açıklamalarına Yanıt

Karaman Valiliğinden CHPli Vekilin Açıklamalarına Yanıt

CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver'in Toplantı Çıkışına Valilikten Açıklama Yapıldı

Karaman Valiliği Web Sitesi üzerinden yapılan yazılı açıklamada;

"Sayın Milletvekilimiz İsmail Atakan ÜNVER tarafından 5 Şubat tarihinde Yunus Emre ve Türkçe Yılı Etkinlikleri ile ilgili planlanan toplantıya kendilerinin davet edilmediğine ilişkin yapılan basın açıklaması ile ilgili olarak açıklama yapmak zarureti doğmuştur.

UNESCO tarafından 2021 yılının Yunus Emre’yi anma yılı olarak belirlenmesi ve Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Türkçenin Dünya Dili olması yönündeki kampanya üzerine yaklaşık 4 ay öncesinden Yunus Emre’nin Karamanlı olduğu yönündeki kuvvetli iddiamızdan ötürü Yunusa sahip çıkmak, onun felsefesinin ve dünya görüşünün özümsenmesini sağlamak ve aynı zamanda Türk Dilinin Başkenti olan İlimizde yapılacak etkinlerde Türkçeyi ön plana çıkararak İlimizin tanıtımının da yapılabilmesi amacıyla çalışmalarımıza başladık.

Bu kapsamda ilk toplantımız benim başkanlığımda Kasım ayında yapılmıştır. Bu toplantıya Karaman Belediyesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Mevlana Kalkınma Ajansı, kurum amirleri ve STK’lar katılmıştır.

 Bu toplantıdan sonra yapılan ikinci toplantıda alt komite tarafından yapılması planlanan proje ve faaliyetler Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi öğretim görevlisi Dr. Ahmet Hakan YILMAZ tarafından sunulmuş olup, alt komite bugüne kadar 10’nun üzerinde toplantı gerçekleştirmiştir.

Projelerimiz fikir aşamasında ve kurumlar ve STK’ lar tarafından görüş ve önerilerinin alındığı bir süreçte, İlimizde bulunan 2 Sayın milletvekilimiz tarafından yapılan Valilik ziyaretinde konunun açılması üzerine yapılması düşünülen projelerden bahsedilmiş, kendileri tarafından bu projelerle ilgili bir toplantı yapılması talep edilmiştir.

Bu projeleri gerçekleştirecek kurumların yetkilileri olan Karaman Belediye Başkanı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Yardımcısı, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve ilgili daire amirlerinden oluşan dar kapsamlı bir toplantı ile projelerimiz milletvekillerimize sunulmuş, onlarında yapılacak projelerle ilgili önerileri alınmıştır.

Sonuç olarak 5 Şubatta yapılan toplantı ilk toplantı değildir. Geniş katılımlı yapacağımız son toplantı da değildir. Sayın vekillerimizin talebi üzerine yapılan bir bilgilendirme toplantısıdır. 

İlk düğme yanlış iliklenmemiştir. Karaman’ı yönetenlerin sivil ortak aklı kullanma anlayışında olmadıkları konusundaki kuşku da boşadır. 

Yönetici olarak herkesi kucaklayan, tarafsız, devleti temsilden ödün vermeyen birisi olarak Sayın vekilimizin beni bu şekilde davranmaya davet etmesini, ayrımcılık yaptığım iddiasını da kabul etmiyorum. 

Şayet Sayın milletvekilimiz de diğer 2 vekilimiz gibi halkımızın görüş ve önerilerine sunmayı düşündüğümüz projeler ile ilgili bilgi almak ve projelere katkı sunmak istiyorlarsa, tüm vatandaşlarımıza olduğu gibi kendilerine de kapımız her zaman  açıktır.
 
Kapımız açıktır girene
Lokmamız helaldir yiyene" denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber