Karaman Valisi Fahri Meral İstiklal Şairi ve Edebiyat Üzerine Öğrencilerle Sohbet Etti

Karaman Valisi Fahri Meral İstiklal Şairi ve Edebiyat Üzerine Öğrencilerle Sohbet Etti

Karaman Valisi Fahri Meral ve eşi Zehra Meral ile Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ve eşinin katılımıyla Hatuniye Medresesi Millet Kıraathanesinde öğrencilerle bir araya geldi.

11 Mart 2019 Pazartesi akşamı gerçekleştirilen programda, Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi ve Ömer Dinçer Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle bir araya gelen Vali Fahri Meral, öğrencilerle birlikte istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve edebiyat üzerine samimi bir sohbet gerçekleştirdiler.

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı kapsamında düzenlenen buluşmada Vali Meral, şairimizin eserlerinin okunduğu ve değerlendirildiği söyleşi programında gençlerle sohbet etti. Söyleşide, İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, İstiklal Marşı’nın hangi şartlar altında yazıldığı, hangi duyguları barındırdığı ve topluma verdiği mesaj ile şairimizin tüm eserlerinin toplandığı “Safahat” isimli kitabın edebi yönü ve İstiklal Marşımızı diğer şiirlerden ayıran özellikleri değerlendirildi.

Liseli öğrencilerin katıldığı, karşılıklı ve samimi bir sohbet havasında geçen söyleşi programı, öğrencilerin edebiyata dair duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri ve kahraman ordumuz adına milletimiz için yazılan İstiklal Marşı’mız ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili düşüncelerini paylaşmalarıyla sona erdi.

Karaman Valisi Fahri Meral İstiklal Şairi ve Edebiyat Üzerine Öğrenciler

Karaman Valisi Fahri Meral İstiklal Şairi ve Edebiyat Üzerine Öğrenciler

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber