Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık Taşeli Bölgesinde

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık Taşeli Bölgesinde

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık ve beraberindeki heyet Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçelerinde temaslarda bulundu.

Sarıveliler Kaymakamlığı ile ilçe ziyaretlerine başlayan Vali Mehmet Alpaslan Işık, İlçe Kaymakamı Abdussamed Kılıç’tan ilçenin mevcut genel durumu ve sorunları hakkında bilgiler aldıktan sonra köy ve mahalle muhtarları ile toplantıda bir araya geldi. Toplantıda ülkemizin ve dünyanın şu anda büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya olduğunu ve covid-19 salgınıyla ilgili amansız bir mücadele verildiğini söyleyen Vali Işık, ülke ve Karaman olarak da koronavirüs ile mücadele konusunda büyük bir mücadele verildiğini söyledi. Taşeli bölgesine gerçekleştirilen bu ziyaretlerin temel amacının son dönemde artış gösteren covid-19 koronavirüs salgınının oluşturduğunu ifade eden Vali Işık, Ermenek, Sarıveliler ve Başyayla ilçesinde hastalığın önemli bir artış gösterdiğine dikkat çekerek özellikle Mersin ve Alanya’dan geri dönüşlerin yanı sıra yapılan ev ziyaretleri, cenaze definleri ve taziyelere gidilmesinin de hastalığın bölgede hızla yayılmasında etkili olduğunu dile getirdi. 
 
Konuşmasında koronavirüs ile mücadelenin önemine değinen Vali Mehmet Alpaslan Işık; “Türk milleti olarak gelenek ve göreneklerimiz var ancak bu salgın döneminde bu geleneklerimizi terk etmek durumundayız.  Bu konuların istismar edilmesi toplum sağlığı açısından da büyük sıkıntılara yol açıyor ne yazık ki. Onun için muhtarlarımızdan özellikle rica ediyorum, cenaze ve taziyelere gidilmemesi konusunda daha hassas davranmalarını ve bölgelerinde hastalığın yayılmasını önüne geçecek tedbirleri almalarını istiyoruz. Bu konuda sizlere önemli görevler düşüyor ve sizlerden bu konuda yardımlarınızı bekliyoruz dedi.
 
Köy ve mahalle muhtarlarının bölgelerinde yaşanan sorun ve taleplerini dile getirdiği toplantının devam eden bölümünde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik olarak covid-19 koronavirüs salgını hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Koronavirüs salgını sürecinde sosyal hayatın sağlıklı ve güvenli bir şekilde devam edebilmesi için alınması gereken önlem ve tedbirler anlatıldı.
 
Covid-19 bilgilendirme toplantısının ardından Sarıveliler Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Mehmet Alpaslan Işık, ziyarette Başkan Halil Kulak’tan belediyenin bölgedeki çalışmaları hakkında bilgiler aldıktan sonra bölgede üretim faaliyetlerini sürdüren tekstil fabrikasında incelemelerde bulundu. Ziyaretlerini daha sonra Göktepe Belediyesi ile sürdüren Vali Işık, ziyaretin ardından tekstil fabrikasında incelemelerde bulunarak yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
 
Başyayla Kaymakamlığı ile ilçe ziyaretlerini sürdüren Vali Mehmet Alpaslan Işık, İlçe Kaymakamı Koray Çelik’ten ilçenin genel durumu hakkında bilgiler aldıktan sonra köy ve mahalle muhtarlarıyla covid-19 tedbirlerine ilişkin bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Toplantıda muhtarlara seslenen Vali Işık, koronavirüsün hayatımıza girdiği günden bu yana ana gündemi meşgul eden bir sorun olduğunu belirterek “Sizler toplumumuzun önderlerisiniz. Halkı yönetecek, doğru yönlendirecek olan sizlersiniz. Sizler olmadan alınan tedbirleri hayata geçirmemiz zor. Kış ayı yaklaştığı için bu hastalık artık evlerimize girdi. Cenazeler, taziyeler, kapalı ve kalabalık ortamlar bu hastalığın yayılmasına zemin hazırlıyor. Bunun önüne geçebilmek, virüsün yayılma hızını düşürebilmek için vatandaşlarımızı evlerinden çıkmamaları ve taziyelere gitmemeleri konusunda zorlamamız gerekiyor. Bu konuda sizlere de önemli görevler düşüyor.” dedi. 

Muhtarların sorun ve taleplerini dile getirdiği toplantının devamında ise İl Sağlık Müdürlüğü tarafından muhtarlara yönelik covid-19 yeni tip koronavirüs salgını konusunda bilgilendirme sunumu yapıldı.
 
“Şehit Ailesi Ziyaret Edildi”
 
Vali Mehmet Alpaslan Işık, Taşeli bölgesine gerçekleştirdiği ziyaretler çerçevesinde daha sonra 20 Temmuz 2020 tarihinde terör örgütü ile girilen çatışma sırasında şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Demir’in Başyayla ilçesi Bozyaka köyünde yaşayan ailesini ziyaret etti. 
 
Ziyaret sırasında Demir ailesi ile bir süre sohbet ederek vatanın birliği ve bekası için canlarını veren şehitlere Allah’tan rahmet, geride kalanlarına sabırlar temennisinde bulunan Vali Işık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı tarafından tevdi edilen ‘Şehadet Belgesi’ni Demir ailesine teslim etti. Demir ailesi böyle bir onura erişmekten duydukları mutluğu ifade ederek ziyaretleri nedeniyle Vali Işık ve beraberindeki heyete teşekkür ettiler.
 
Vali Işık, Güneyyurt beldesi ve Ermenek ilçesine gerçekleştirdiği ziyaretlerinin ardından bölgeden ayrıldı.
 
Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın Taşeli Bölgesine gerçekleştirdiği ziyaretlere İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun ve ilçe ve belde Belediye Başkanları katıldı.

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Taşeli Bölgesinde

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Taşeli Bölgesinde

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber