Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık'tan Bayram Mesajları

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık'tan Bayram Mesajları

Vali Mehmet Alpaslan Işık, tüm İslam âleminin Ramazan Bayramını kutladığı mesajında; “Karamanlı Hemşehrilerim;

Bolluk ve bereketin, huzur ve güvenin yaşandığı, rahmet, mağfiret ve cömertliğin zirveye ulaştığı, Ramazan ayını geride bırakarak, sevgimizi, umutlarımızı, kardeşlik ve dostluğumuzu paylaşma, toplum olarak kaynaşma ve dayanışma günü olan bayrama ulaşmanın huzur ve sevincini yaşamaktayız.

Mübarek Ramazan ayını salgın nedeniyle geçen sene olduğu gibi bu sene de hiç alışık olmadığımız şekilde idrak ettik. Evlerimizde kalarak ayrıca çetin bir sınavdan geçtik ve geçmeye devam ediyoruz. Gösterdiğiniz sabır ve anlayışa şükranlarımı sunuyorum.

Her ne kadar da buruk sevdiklerimizden mesafeli bir bayram geçirmek zorunda kalsak da eninde sonunda bu mesafenin ortadan kalkacağı güzel ve sağlıklı günlere birlikte kavuşacağımıza inancım tamdır.

Bayram tadında nice günler yaşamanız dileğiyle Mübarek Ramazan Bayramınızı kutlar, saygılarımı sunarım” dedi.

Vali Mehmet Alpaslan Işık, Türk Dil Bayramının 744. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı kutlama mesajında ; “Dil, milletin kültürünün temel taşıdır. Bir milletin ana yurdu, o milletin dilidir. Kendi diline sahip çıkmayan milletler, milli duygularını da zaman içinde yitirirler. Bu nedenle dili korumakla vatanı korumak aynı şeydir.

Tarihimizi, kültürümüzü, gelenek ve göreneklerimizi koruyabilmemiz ancak ve ancak dil sayesinde mümkündür. İşte bu sebepledir ki dilimizin her kelimesi bizi birbirimize bağlayan en güçlü bağlardan biri olmuştur.

Türkçenin başkenti, Anadolu’ ya Türk mührünü vuran Karaman; “Millî his ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin millî ve zengin olması millî hissin inkişafında başlıca müessirdir. Türk dili dillerin en zenginlerindendir; yeter ki bu dil şuurla işlensin” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün ata yurdudur. 

Bilginin en yücesinin insanın kendisini bilmesinden geçtiğini dillendiren, insanı önce insan olmaya, her daim insan kalmaya davet eden, dünyaya aşkla bakan, hayatı sevgi ile mayalayan Yunus Emre’nin ve 744 yıl önce bugün 13 Mayıs 1277’ de ilan ettiği fermanla Türkçemizi taçlandıran Karamanoğlu Mehmet Bey’in yurdudur.

Bu yıl: Türkçenin, Yunus Emre’nin, Karaman’ın yılıdır. Her ne kadar da ülke olarak salgın nedeniyle zor günlerden de geçiyor olsak da bugün hem dinimizin hem de dilimizin bayramını birlikte yaşadığımız bir çifte bayram yaşıyoruz.
 
744. Türk Dil Bayramı vesilesiyle Türk Diline ve Türk kültürüne önemli katkılar sunan, emek veren Türk coğrafyasında doğmuş, büyümüş, yaşamış ve bize bıraktıklarıyla hâlâ yaşayan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Karamanoğlu Mehmet Bey’e, Ses bayrağımız olan güzel Türkçemizi semalarda dalgalandıran, yaşaması ve daha da gelişmesi için çaba sarf eden tüm kişi ve kurumlara şükranlarımı sunuyor, aramızdan ayrılanları saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Türkçemize olan sevdamızın daim olması dileğiyle, Karamanlı Hemşehrilerimi saygı ve sevgiyle selamlayarak, Mübarek Ramazan Bayramını ve 744.Türk Dil Bayramını kutluyorum.

Özümüz Yunus, sözümüz Türkçe olsun. Birliğimiz, dirliğimiz daim olsun” dedi.

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber