Karaman Valisi  Tuncay Akkoyun, Koltuğunu Temsili Olarak İlkokul Öğrencisi Rabia Tunç'a Devretti

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Koltuğunu Temsili Olarak İlkokul Öğrencisi Rabia Tunç'a Devretti

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İlyas Küçüker İlkokulu öğrencileri Hilal Yavuz ve Rabia Ecem Tunç'u makamında misafir etti.

Valilik koltuğuna oturan Rabia Ecem Tunç'un ilk talimatı Karaman'da yeşil alanların ve parkların arttırılması oldu.

Ayrıca Karaman’da spor alanların yeterli olduğunu ifade eden Rabia Ecem, daha da artırılması konusunda istekte bulundu.

Sohbet sırasında Vali Tuncay Akkoyun'un afet sonrası Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde görevli olduğunu öğrenen Rabia Ecem Tunç, Türkoğlu İlçe Kaymakamı Burak Keser ile görüşmek istedi.

Türkoğlu Kaymakamı Burak Keser ile telefonda görüşen Rabia, Kaymakam Burak Keser'e Türkoğlu'nda yaşayan arkadaşlarına selamını iletmesini istedi.

Burada sizlerin aracılığıyla çocuklarımıza, gençlerimize birkaç tavsiyede bulunmak istiyorum, müsade olur mu? diyen Vali Akkoyun şunları kaydetti: “Televizyonda, tablet başında, telefon başında geçirdiğiniz süreleri biraz kısaltın. Bunun yerine tabi ki tamamen kitap okuyarak zaman geçirin demiyoruz. Kitap da okuyacaksınız, annenize, babanıza, ailenize yardımcı da olacaksınız vaktinizin bir kısmını dışarıda temiz havada hareket ederek, spor yaparak, arkadaşlarınızla oynayarak da geçireceksiniz. Ekranlara bağlı olmadan dışarda arkadaşlarınızla birlikte oyunlar oynama ve aktiviteler yapmak zannediyorum birçok konuda sizlere çok önemli faydalar sağlayacaktır.”

Akademik başarının ahlaki gelişim ile birlikte ayrılmaz bir bütün olduğuna dikkat çeken Vali Akkoyun, “Ben okul ziyaretlerimde hep ifade ediyorum: dersleriniz tabi ki güzel olsun Matematik, Coğrafya, Fen ve diğer derslerinizde başarılı olmanızı istiyoruz ama bir diğer husus da sizlerin iyi insan olarak yetişmenizi merhametli olmanızı hoşgörülü olmanızı saygılı olmanızı millî ve manevî değerlerimize sahip çıkmanızı yani Bayrağımıza, Vatanımıza karşı sevginizin, saygınızın olmasını istiyoruz. Bu Vatan için bu topraklar için canını feda eden Aziz Şehitlerimizin bu toprakları bizlere nasıl emanet ettiğini bilmeniz ve bu değerler sahip çıkmanız bizlerin siz kıymetli çocuklarımıza, gençlerimize en büyük tavsiyesi. Bunun idrakinde olmanız çok çok önemlidir.” ifadelerini kullandı.

Ziyarette İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Okul Müdürü Ersin Özkan, Sınıf Öğretmen Saadet Burcu Koçalan da bulundu.

whatsapp-image-2023-04-24-at-224758.jpeg

whatsapp-image-2023-04-24-at-224758-2.jpeg

whatsapp-image-2023-04-24-at-224757-1.jpeg

whatsapp-image-2023-04-24-at-224757.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber