Karaman ve Bölge İllerine Meteorolojiden Uyarı

Karaman ve Bölge İllerine Meteorolojiden Uyarı

Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde için meteorolojiden kar ve don uyarısı.

Mart ayının geride kaldığı son günlerde Meteoroloji Konya Bölge Müdürlüğünden uyarıda bulunuldu.

Meteorolojiden yapılan açıklamada ;

"Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) yağmur ve sağanak şeklinde devam eden yağışların, 29.03.2023 Çarşamba günü kuvvetli karla karışık yağmur ve kar (10-20 cm.) yağışı şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen
soğuk havayla birlikte 29.03.2023 Çarşamba gününden itibaren Bölgemizde (Konya, Karaman, Aksaray, Niğde) kuvvetli zirai don bekleniyor. Tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımız başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı tedbirli olunmalı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından il ve ilçeler için hazırlanan sıcaklık tahminleri dikkatle takip edilmelidir." denildi.

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber