Karaman Veteriner Hekimleri Odasından 178.Yıl Mesajı

Karaman Veteriner Hekimleri Odasından 178.Yıl Mesajı

Karaman'da geçtiğimiz ay göreve gelen yeni yönetimden "Veteriner Hekimliği Eğitim Ve Öğreniminin 178.Yılı" mesajı.

Karaman Veteriner Hekimleri Odası tarafından yapılan açıklamada;

"Veteriner hekimlik mesleği, M.Ö. 2000 yılına dayanan geçmişi, ülke ve toplum üzerinde ki etkileri, bireye, topluma ve insanlığa olan katkıları ile kutsal bir meslektir.

Dünyayı ve ülkemizi kuşatarak, insan sağlığını,  biyogüvenliği, sosyal hayatı ,  ekonomiyi , ticareti ve değerlerimizi tehdit ve tahrip eden COVİD-19 salgını sürecinde Veteriner Hekimliği mesleğinin önemi bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır.

Ne mutlu bizlere ki ;ülkemizde bu virusu ilk izole eden veteriner hekimi hocalarımızdır. 
Ne mutlu bizlere ki ;ülkemizde COVİD-19 aşı çalışmalarının insanlarda deneme aşaması olan Faz – 1 aşamasına gelinmesinde emeği geçen ekibin başında yine veteriner hekimi hocalarımız vardır. Göğsümüzü kabartan ve Türk milletinin gönlünü ferahlatan değerli hocalarımıza , sayın Prof.Dr. Aykut Özdarendeli’ye,Sayın Prof.Dr.Aykut Özkul ve Sayın Prof.Dr.Osman Erganiş hocalarımıza milletimiz ve meslektaşlarımız adına şükranlarımızı ve saygılarımızı sunuyoruz.

Veteriner hekimlerimiz, gerek bilimsel çalışmalarıyla bilime ve sağlığa hizmet etmekte, gerekse sahada ki zoonoz ve salgın hastalıklara karşı koruyucu aşılamalar yaparak hayvan ve insan sağlığını korumaya devam etmektedirler. Tedavi rehabilitasyon hizmetlerine her türlü riski göze alarak, gece gündüz demeden , kar kış yağmur çamur demeden devam etmektedirler. Hatta bir çok meslektaşımızın hastaya, doğuma v.s. giderken veya evlerine  dönerken trafik kazalarında hayatlarını kaybettiklerini öğreniyoruz, üzüntü duyuyoruz. Hayatlarını kaybetmiş olan meslektaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz.

1842 yılından bu yana devam eden veteriner hekimliği eğitim ve öğrenimi, içerisinden her biri ayrı gurur kaynağımız olan Mehmet Akif Ersoyları, Ziya Gökalpleri, Ord.Prof.Dr.Süreyya Tahsin Aygünleri, Dr. Yüzbaşı Cemilleri, Yüzbaşı Hüdai beyleri, Teğmen Şefik Kolaylı beyleri ve daha nicelerini çıkartmıştır.

Zamanın  koşulları geçmişte olduğu gibi günümüzde de veteriner hekimliği mesleğinin önemini bir kez daha insanlığa göstermiştir. Bizlerin,veteriner hekimlerin sadece hayvan sağlığına değil aynı zaman da insan sağlığına ve çevre sağlığına  hizmet eden  bir meslek dalı olduğumuz yadsınamaz bir gerçektir. Bu sebeple 3 Kasım tarihini ‘’ Dünya Tek Sağlık Günü’’ ilan eden dünyanında benimsediği gibi “Tek Sağlık” konseptine ihtiyaç duyulmaktadır.

Ülkemizde faal olarak on bini aşan çalışan veteriner hekimi sayısı ve on binin üzerinde veteriner hekimliği eğitimi ve öğrenimi yapan veteriner hekimi adayları ile nice kahramanların mesleğimizin bağrından çıkacağından şüphemiz yoktur.

Bu bağlamda, Veteriner Hekimliği mesleğine gönül vermiş tüm meslektaşlarımıza ve veteriner hekim adayı öğrenci arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyor, bizleri yetiştiren hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

Veteriner hekimliği eğitimi ve öğreniminin 178. Yılı kutlu olsun." denildi.

Karaman Veteriner Hekimleri Odası 20.09.2020 tarihinden olağan genel kurula giderek yeni yönetimini belirledi.

Yeni yönetim şu şekilde teşekkül etti:

İsmail Çolak - Yön.Kur.Başkan 
Ümit Çağlıyan -Yön.Kur. Sekreter Üye
Hasan Yula - Yön.Kur. Muhasip Üye 
Ali Basmaz - Yön. Kur. Üyesi
Cafer Özaslan - Yön.Kur.Üyesi

karaman-veteriner-hekimleri-odasi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber