Karaman Yine Boş Geçmedi Ama…

Karaman Yine Boş Geçmedi Ama…

Türkiye’de Yeni Sistem, AK Parti Yeni MYK ve Karamanlılar

24 Haziran seçimleri sonrası Türkiye’de yeni bir siteme geçilerek devleti yönetme yetkisi Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan ve kurduğu kabineye verilmiş oldu.

Yeni sistemle birlikte devletin bürokratlarında ve kurumlarında değişiklikler gerçekleşmeye başladı.

Bu süreçle birlikte Karamanlıların da gözleri Ankara’da idi. Zira hangi Karamanlının ne olabileceği merak konusu oldu.

Ankara’da dün gerçekleştirilen AK Parti 6. Olağan Kongresinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeniden AK Parti Genel Başkanı seçilirken AK Parti MYK listesi de belirlenmiş oldu.

Genel Başkanvekilliğine Numan Kurtulmuş ve Parti Sözcülüğüne Ömer Çelik getirilirken, Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, Sivil Toplum ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Mali ve İdari İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Sekreteri ise Fatih Şahin oldu.

Lütfi Elvan’ın MYK’da olması özellikle Karaman’da memnuniyetle karşılanırken Karamanlıların memnun olacağı bir başka haberde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nden geldi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı görevine Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut atandı.

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, yeni dönemde Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanlığı'na atandı.

Ermut, 2015 yılından bu yana Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

Yıllardır değişik sektörlerden ve değişik ülkelerden binlerce yatırımcının yatırım projesine destek süreçlerinde dahil olan Ermut’un bu göreve atanmasının yabancı yatırımcılar tarafından pozitif karşılanacağı değerlendiriliyor.

2004 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun olan Arda Ermut, 2005 yılında Başbakanlık İstanbul Ofisi'nde Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri olarak göreve başladı.

İki Karamanlının bürokraside önemli görevler alması ile birlikte akılarda iki soru var;

Bir; Karaman yerel siyasetçileri bu iki değer üzerinden Karaman’a kalıcı eserler kazandırarak şehrin kalkınmasında rol oynayabilecekler mi?

İki; yoksa kendi kısır çekişmelerine başka zümreleri de dahil ederek Karaman’ı gelişmiş bir köy kıvamında tutmaya devam mı edecekler?

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber