Karaman Ziraat Odası Sürü Yönetimi Eğitimi

Karaman Ziraat Odası Sürü Yönetimi Eğitimi

Ziraat odası Başkanı Recep Muğlu ve Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Yücel Yaman Çobanlık Eğitim Kursuna Katıldılar.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, İş-Kur ve Damızlık Koyun Keçi Birliği’nin birlikte yürüttüğü “Sürü Yönetimi Elemanı Benim” Projesi kapsamında Karaman İş-Kur, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İl Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü işbirliği ile “Sürü Yönetimi Elemanı” projesi Akçaşehir Kasabasında devam eden kurs 30.10.2018 günü yapılan sınavla sona erdi.

Karaman Damızlık Koyun Keçi Birliği Başkanı Yücel Yaman ve Ziraat Odası Başkanı Recep Muğlu, Eğitimin son gününde kursa katıldılar. Sürü Yönetimi Elemanı” kursuna 138 çiftçi katıldı. 137 kişi belge almaya hak kazandı.

Birlik Başkanı Yücel Yaman, toplam 104 saat olarak planlanan eğitimlerin Tamamlandığını belirtti. ‘Sürü yönetimi elemanı’ olarak mesleki bir statü kazanacak olan kursiyerler, merada hayvan bakımı, sürü yöneticiliğinde güvenlik, küçükbaş hayvanlarda kayıt, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve beslenme hastalıkları, ıslah, barınak ortamı vb. konular hakkında katılanlara eğitim verildiğini belirtti.

whatsapp-image-2018-11-07-at-10.19.43-(1).jpeg

Eğitimlere katılarak sertifika almaya hak kazanan 137 kişi, küçükbaş hayvan varlığına sahip ve çoban kursiyerlerimize Hayırlı olsun dedi.

Yaman, Karaman koyun keçi birliği olarak 2016 yılında 2 ve 2018 yılında 2 (1. si kılbasan merkezli çevre köyler 2. akşehir merkezli çevre köyler ) kez sürü yönetimi kursu açılmıştır. sürü yönetimi kursunda hayvancılık ve çobanlık tarihi, bakım hemen hemen hayvancılık hakkında bütün her şey genel bilgi verildi. Düzenlenen kurslardan şuana kadar yaklaşık toplamda 258 kişi belge aldığını belirtti.

whatsapp-image-2018-11-07-at-10.19.41.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber