Karaman'a 2. OSB İçin Çalışmalar Başladı

Karaman'a 2. OSB İçin Çalışmalar Başladı

Karaman'da ikinci OSB için çalışmalar başladı.

Karaman'da ikinci OSB için çalışmalar devam ederken 7 bin dönüm alan üzerine kurulması planlanan OSB'ye yatırım yapmak isteyen yatırımcı ve girişimcilerin Karaman Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü'ne müracaat edebilecekleri öğrenildi.

Karaman'da yeni OSB kurma çalışmaları kapsamında 220 parselin bulunduğu Karaman OSB'de tahsis edilecek parsel kalmaması nedeniyle başlatılan çalışmalar Karaman Valiliği bünyesinde takip ediliyor.

7 FİRMA ÖN BAŞVURU YAPTI

Karaman Merkeze bağlı Sudurağı Beldesi'nde bulunan 7 bin dönüm mera arazisinin OSB yapılması için çalışmalar başlatıldı.

Karaman 2 OSB için Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü talep toplamaya başlarken 7 firmanın "yatırımcı ön talep formu"nu doldurup il müdürlüğüne teslim ettiği öğrenildi.

Gıda ağrılıklı üretim yapan Karaman için yatırırım yapmayı düşünen yerli ve yabancı yatırımcıların, Karaman’a yatırım yapabilmeleri ve Karaman’ın, Türkiye’nin 2023 hedeflerine katkı sağlayabilmesi için gerekli olan yatırım alanı ihtiyacını giderecek olan bu çalışmayla Karaman’ın sanayi şehri unvanını da güçlendirmesi hedefleniyor.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber