Karaman'a Mersin'den Maske Desteği

Karaman'a Mersin'den Maske Desteği

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Hayri Uğur'dan maske açıklaması

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Koordinatör Başkanı Hayri Uğur, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakaları görülmeye başlandıktan sonra valilikler koordinesinde il sağlık müdürlükleri, üniversite ve şehir hastanelerine 1,5 milyondan fazla maske hibe ettiklerini bildirdi.

Uğur, yaptığı yazılı açıklamada, salgın nedeniyle cerrahi maskelerin yanında dokuma ve örme kumaştan imal edilen maskelere yönelik talebinin de her geçen gün arttığını ifade etti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi öncülüğünde sağlık personelinin ihtiyaç duyduğu, maske, dezenfektan ve koruyucu malzemelerin üretimi için seferber olduklarını belirten Uğur, şunları kaydetti:

"AKİB olarak 200 bin maskeyle başlattığımız kampanyada bugün 1,5 milyonu aştık. 1,5 milyon maskenin daha üretim sürecini başlattık. Ürettiğimiz maskeleri Adana, Mersin, Kayseri, Hatay, Karaman ve Osmaniye başta olmak üzere valiliklerimizin koordinasyonunda il sağlık müdürlüklerine, üniversite ve şehir hastanelerine ulaştırmaktayız. İhtiyaçlar doğrultusunda önümüzdeki günlerde bu sayı daha da artacaktır."

Karaman'a Mersin'den Maske Desteği

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber