Karaman'a Yeni Buğday Pazarı Kazandırılıyor

Karaman'a Yeni Buğday Pazarı Kazandırılıyor

Milyonluk projede ilk imzalar atıldı. Proje 2 yıl sonra tamamlanacak.

Karaman'da Sınırlı Sorumlu Buğday Pazarı Yapı Kooperatifi ile Özoğulları sirketi arasında protokol imzalandı.

İmzalanan protokole göre yeni buğday pazarı Karaman Organize Sanayi Bölgesi yanına kurulacak. Projenin protokolü bugün Özoğulları şirketi ile  Buğday Pazarı Yapı Kooperatifi yönetimi tarafından imzalandı.

Yeni Buğday pazarı yapılması fikri 2011 Aralık ayında dönemin belediye başkanı Kamil Uğurlu tarafından gündeme gelmişti.

Uğurlu, Ticaret Borsası yöneticileri ve Buğday Pazarı esnafı ile istişare ederek çok yakın bir zamanda projeyi hayata geçireceklerini söylemiş ve "Karaman Buğday Pazarı 1985'li yıllarda yapılmış. Şu anda Karaman'ımızın yükünü çekemiyor. Karaman hem nüfus olarak hem de ticaret olarak hızlı bir yükseliş içerisinde. Buna paralel ekilen alanlar ve ürün çeşidi de her geçen gün biraz daha artıyor. Bizim gördüğümüz kadarıyla bu buğday pazarı hakikaten esnaf kardeşlerimizin ihtiyacını karşılayamayacak durumda değil. Şu ana kadar belli bir süre için buradaki ufak tefek eksiklikleri hallettik. Ama nihai çözüm Karaman'ın daha modern, daha çağdaş yapıda buradaki esnaflarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak, mallarını depolayabilecek ve bunları sergileyebilecek güzel bir mekana ihtiyacı var. İnşallah yakın zamanda bu projeyi gerçekleştireceğiz." demişti.

7440bdbe-4e32-4d5d-9d31-474b62fb4545.jpg

 

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber