Karaman’da 15 Temmuz Dolaysıyla Şehitlikler Ziyaret Edildi

Karaman’da 15 Temmuz Dolaysıyla Şehitlikler Ziyaret Edildi

Karaman’da şehit askerler, şehit polisler ve Muhammed Yalçın mezarları başında

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı kapsamında Karaman Valisi Fahri Meral, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve devlet erkanjı 15 Temmuz Şehidi Muhammed Yalçın’ın Kâzımkarabekir İlçesindeki ailesini ve kabrini ziyaret etti.

15 Temmuz 2019 Pazartesi günü ilk olarak asker şehitliği de ziyaret edildi. Yoğun bir katılımın olduğu ziyarette aziz vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimize Kur’anı Kerim okunarak dualar edildi.

Vali Fahri Meral, evlatlarını vatan uğruna şehit veren baba Selahattin ve anne Safa Yalçın ailesine tekrar başsağlığı dileklerinde bulunarak Allah’tan rahmet diledi. Şehidin baba ocağındaki anma programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve duaların ardından şehitlik ziyareti ile devam etti.

Kâzımkarabekir İlçe Şehitliğinde Vali Fahri Meral ve beraberindekiler tarafından Şehit Yalçın’ın kabrine karanfil bırakılmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim okunması ve duaların ardından sona erdi. Şehitlik ziyaretinin ardından bir konuşma yapan Vali Meral, “15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminde Karamanımızdan da bir şehidimiz var. Şehit Muhammet Yalçın’ın kabri başında 15 Temmuz’un üçüncü yıl dönümünde onu andık, dua ettik. 15 Temmuz’u Millet olarak unutmadık, unutmayacağız. Şehitlerimizi, onların kahramanlıklarını ilelebet her fırsatta anlatmaya devam edeceğiz. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun, ruhları şad olsun” dedi.
 
Şehit Muhammet Yalçın'ın babası Selahattin Yalçın ise, 15 Temmuz gecesi kendisinin de Ankara'da olduğunu belirterek, oğlunu o gece şehit verdiğini ifade etti. 15 Temmuz’u unutturmayacağını belirten Yalçın, oğlunu vatana şehit verdiği için onurlu ve gururlu olduğunu söyledi.
 
Vali Meral daha sonra mezarlık ziyaretinde bulunan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.
 
Kâzımkarabekir İlçesinde düzenlenen 15 Temmuz Şehidi Muhammed Yalçın’ın ailesi ve kabri ziyaretlerine; Vali Fahri Meral, eşi hanımefendi Zehra Meral, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Tezcan, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Mehmet Nuri Özbey, Kâzımkarabekir Kaymakam Vekili Mehmet Ali Atak, AK Parti İl Başkanı Av. Abidin Çağlayan, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Jandarma Komutanı İsmail Şahin, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, Kâzımkarabekir Belediye Başkanı Recep Boyacıoğlu, il ve ilçe protokol üyeleri, Şehit Muhammed Yalçın’ın ailesi, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
 
Kâzımkarabekir İlçe Mezarlığı ziyaretinin ardından Vali Fahri Meral, şehitlerimiz için Aktekke Camiinde okutulan Mevlid-i Şerife katıldı. Programın ardından Vali Meral, alanda bulunan vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

15 Temmuz Şehitlik Ziyaretleri

15 Temmuz Şehitlik Ziyaretleri

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber