Karaman'da 15 Temmuz Etkinlikleri

Karaman'da 15 Temmuz Etkinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Karaman'da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü nedeniyle gün içerisinde gerçekleştirilen bir dizi programın ardından etkinlikler çerçevesinde Belediye Taş Binada, “15 Temmuz Temalı Resim Sergisi”nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışı gerçekleştirilen sergiyi gezerek incelemelerde bulunan Vali Mehmet Alpaslan Işık, sergi hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Milli birlik ve beraberliğimizin en güzel örneklerinin verildiği Milli Birlik Günü etkinlikleri daha sonra Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında düzenlenen ve farklı etkinliklerin olduğu programla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan etkinlikler Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Etkinlikler kapsamında ‘Gönüllü Koşucular’ tarafından gerçekleştirilen ve “Demokrasi Bilinci, Elden Ele Taşınan Bir Bayrak Yarışıdır” sloganıyla bayrak koşusu yapıldı. Gönüllü koşucular tarafından Vali Mehmet Alpaslan Işık’a bayrağımızın tesliminin ardından Vali Işık ve il protokolü tarafından yarışmacılara madalyaları verildi.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanındaki program daha sonra protokol konuşmalarıyla devam etti. Günün anlam ve önemine dair Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın konuşmasının ardından Vali Mehmet Alpaslan Işık, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe sürecinin ülkemize yaşattığı olumsuzluklarla ilgili olarak kendi hayatından örnekler vererek başladığı konuşmasında;  12 Eylül’den sonra dış güçlerin Türkiye’nin iç dinamikleri ile kendi haline bırakıldığında büyük bir Türkiye’nin olacağını anladıklarını ve buna engel olmak için yeni bir proje hazırladıklarını belirterek FETÖ denilen örgütün de bu projenin bir sonucu olduğunu söyledi.

Vali Işık konuşmasının devamında; “Türkiye’nin muhafazakâr yapısı, Anadolu insanının dini değerlerine bağlılığı göz önünde tutularak, zeki çocukları kazanmak için okullar açılmış buradan yetişen çocukların harbiye, polis akademisi, hukuk siyasal gibi okullara yönelmeleri sağlanarak devleti adım adım ele geçirme çalışması başlatılmıştır. Buradaki en önemli husus FETÖ denilen örgüt, son yıllarda kurulmuş bir örgüt değildir. 12 Eylül 1980’den sonra her iktidarla işbirliği içinde gemisini yürütmüş ve devlet içinde kadrolaşmıştır. Bu örgüt devlet içinde yapılanmasını tamamladıktan sonra kendilerinden olmayan asker – sivil bürokratlara politikacılara yönelik olarak kumpaslar düzenleyerek bunların yerine kendi elemanlarını yerleştirme planını uygulamaya geçirmişlerdir” dedi.

17-25 Aralık 2013 tarihinde hükümete karşı operasyon yoklamasına girişildiğini fakat operasyon girişimin başarılı olmadığını söyleyen Vali Işık, devlet içindeki gücünü kaybetmeye başladıklarını anlayan ve sıranın kendilerine geldiğini hisseden örgütün 2016 yılı geldiğinde darbe girişimine kalktıklarını belirterek, örgütün bu darbe girişimi sırasında Türk halkının demokrasiye olan bağlılığını göz ardı ettiğini ve bununda kendilerine çok pahalıya mal olduğunu söyledi.

Bu hain kalkışmanın diğer askeri darbelerle kıyas edilemez bir yönü olduğunun altını çizen Vali Işık, “Türk ordusu bu zamana kadar hiçbir zaman halkına silah doğrultmamıştır. Oysa bu hainler bağrından çıktığı Türk milletine tank tüfek ve uçakla saldırmışlardır. Bu hain girişim aziz Türk milleti ile ordu içinde bu hainlere karşı duran asker jandarma ve polisimiz sayesinde yenilgiye uğratılmış hainler derdest edilerek cezalandırılmak üzere mahkemelere çıkarılmıştır.

Bu darbe girişimi tamamen bu örgüt tarafından gerçekleştirilen bir kalkışma olup halk polis ve asker içinde bunlara katılmayan yurtseverler tarafından bastırılmıştır. Kimsenin bunu küçümsemeye hakkı yoktur. 15 Temmuz bir anlamda bir demokrasi zaferidir. Halkın kendi iradesine ve demokrasiye sahip çıkmasıdır. Tanka tüfeğe karşı inançla karşı durmanın abideleştiği gündür.

Ben bir kez daha başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere hiçbir şey gözetmeden canını vatan ve demokrasi için ortaya koyan şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından etkinlikler çerçevesinde öğrenciler ve vatandaşlar tarafından 15 Temmuz konusunun ele alındığı şiirler seslendirildi. Saat 00.13’te ise tüm camilerimizde salalar arşa yükselirken etkinlikler Kur’anı- Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Muhammed Lutfi Ketenci’nin ettiği duaların ardından sona erdi.

Karaman'da 15 Temmuz Etkinlikleri

Karaman'da 15 Temmuz Etkinlikleri

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber