Karaman'da 29 Ekim Kutlamaları

Karaman'da 29 Ekim Kutlamaları

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. Yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Karaman'da da büyük bir coşkuyla kutlandı.

29 Ekim 2021 Cuma günü saat 09.30’da Valilik Makamında Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın tebrikleri kabul etmesi ile başlayan kutlama programı daha sonra Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleştirilen etkinliklerle devam etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajının okunmasının ardından halkın bayramını kutlayarak konuşmasına başlayan Vali Mehmet Alpaslan Işık, ”Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yılını kutluyoruz. Bu büyük bayram hepinize kutlu olsun. En iyi yönetim biçimi olan Cumhuriyetimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yurdumuzu işgal etmiş olan emperyalist devletlere karşı başlattığı kurtuluş savaşı sonrasında kurulmuştur. Büyük önder Atatürk’ün en büyüm eserim dediği Cumhuriyetimizi yıkmak milli birlik ve beraberliğimizi bozmak için dün olduğu gibi bugün de emperyalist devletler ve onların içerdeki işbirlikçileri ellerinden geleni yapmaktadırlar. Buna karşı koymanın yolu hangi etnik kökenden olursa olsun “Ne Mutlu Türk’üm” sloganını kendine şiar edinmekten yine anayasamızda vücut bulan Türk devleti, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütündür ilkesine sahip çıkmaktan geçmektedir. Devletin tekliği ve milletin birliği tartışma konusu edilemez. Bugün ülkemiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer almaktadır. Bunu daha ileri götürmek muasır medeniyet seviyesinin de üzerine çıkarmanın yolu milli birlik ve beraberliğimizin yanında çok çalışmaktan geçmektedir.

Milli Bayramlar, milli birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştiren çok özel günlerdir. Birlikte kutlandığında coşkusu artar. Aksi takdirde milli birlik ve beraberlik ruhunun yerine ayrıştırıcı, ötekileştirici, kutuplaştırıcı bir durum alır. Bayramlarımızı bile birlikte kutlayamaz duruma gelirsek milli birliğimizi bozmaya çalışanların oyunlarına gelmiş oluruz. Demokratik platformda, kutlama komitelerinde bayram programlarımızı yapıp buna göre hareket ettiğimizde inanın bayram tadında ve büyük bir coşkuyla yaşarız. Bu duygu ve düşüncelerle bizlere Cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimiz rahmet, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyor, tüm halkımızın Cumhuriyet bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ve ellerinde Türk bayraklarıyla katıldıkları kutlama programı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına dair şiirlerin okunması ile birlikte hafta nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere Vali Işık ve il protokolü tarafından ödüllerinin verilmesi ve geçit töreniyle sona erdi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına; Vali Mehmet Alpaslan Işık ve eşi Munise Işık, Karaman Milletvekili Av. İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

dsc-1398.jpg

dsc-1429.jpg

dsc-1440.jpg

dsc-1459.jpg

dsc-1509.jpg

dsc-1593.jpg

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber