Karaman'da 30. Ahilik Kültürü Haftası Etkinliklerle Kutlanacak

Karaman'da 30. Ahilik Kültürü Haftası Etkinliklerle Kutlanacak

Her yıl 18-24 Eylül tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olan “Ahilik Kültürü Haftası” bu yıl Tertip komitesinin aldığı kararlar doğrultusunda, Karaman'da 18-20 Eylül 2017 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Konu hakkında bilgi veren Karaman Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Bayram Uysal yaptığı açıklamada “ Ahilik Haftası Kutlamaları ilimizde 18-20 Eylül 2017 tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır.

18 Eylülde sayın valimiz Fahri Meral ve belediye başkanımız sayın Ertuğrul Çalışkan makamlarında ziyaret edilecek. 19.09.2017 tarihinde saat:14.00’de Cumhuriyet Alanında Çelenk koyma, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, ile başlayacak program sayın valimiz Fahri Meral’e Ahi Babası Kaftanı giydirilmesi, belediye başkanımız sayın Ertuğrul Çalışkan 'a Esnaf Dostu ödülü verilmesi, İlin Ahisine Kaftan giydirilmesi ve Ahi yürüyüşü ile devam edecek.

Aynı gün muhtemelen saat 14.30’da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında programa devam edilecek, protokol konuşmaları, Yrd. Doç. Dr. Onur Aykac’ın konuşması, Şed Kuşatma Ekibi gösterileri, İlin Ahisi, yılın ahileri ve kalfa ve çırağına plaket ve teşekkür belgelerinin verilmesini takiben Ahi Pilavı ve lokma tatlısı ikramı ile tamamlanacak gündüz programından sonra Esnaf Odalarımız ve meslek liselerimiz tarafından hazırlanan esnaf ve geleceğin ustalarına yönelik çadırlar gezilecek.

Akşam saat 19.30’da aynı yerde Esnaf Şöleni başlayacak ve gece saat: 11.00’e kadar sürecek etkinliklerde sanatçılarımız müzik dinletisi sunacaklardır.

Karaman halkını, esnaf ve sanatkarlarımızı programımıza davet ediyoruz. Bu yıl farklı ve geniş bir programla gerçekleştireceğimiz Ahilik Haftası Kutlamalarının Karaman’a, esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

ahilik-haftasi-etkinlik-programi.jpg

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber