Karaman'da 8 Aylık Hamile Kadına Kurtarma Operasyonu

Karaman'da 8 Aylık Hamile Kadına Kurtarma Operasyonu

Karaman'da Acil Sağlık Hizmetleri Kar-kış Demeden Sürdürülüyor.

Karaman İli Merkez İlçesine bağlı Yukarıkızılca Köyünde, 8 aylık hamile olduğu öğrenilen hastamız, evde dengesini kaybedip düşmesi ile birlikte, bebeğin hareketlerini hissetmeyince durumu 112 ihbar hattına bildirdi. 

Olay dün akşam saatlerinde, kar yağışının etkili olduğu ve şehir merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Yukarıkızılca Köyünde yaşayan 8 aylık hamile vatandaşımızın dengesini kaybedip düşmesi ile gerçekleşti. Paniğe kapılan vatandaşımızın yakınları hastayı kendi imkanlarıyla hastaneye götürmek istedi ancak yollar kar nedeniyle kapalı olduğu için sağlık ekiplerinden yardım istendi. İhbar üzerine olay yerine ambulans sevk edildi. Yaklaşık 4-5 saatlik uğraş sonucu köye varıldı. İlk müdahalesi sağlık ekiplerimiz tarafından evde yapılan hastamız, daha sonra Karaman Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Karaman Devlet Hastanesinde ilk müdahalesi yapılan hastamızın, kendisinin ve bebeğinin durumunda herhangi bir sağlık sorunu olmadığı tespit edildi. Karaman İl Sağlık Müdürlüğü olarak kar kış demeden bütün imkanları seferber ederek, hastaların imdadına koşan 112 Acil Sağlık personellerimize teşekkür ederiz.

Karaman'da 8 Aylık Hamile Kadına Kurtarma Operasyonu

Karaman'da 8 Aylık Hamile Kadına Kurtarma Operasyonu

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber