Karaman'da 8 Mart Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Karaman'da 8 Mart Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Karaman Valisi Fahri Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen “Kadın ve Girişimcilik” konulu konferansa ve sergi açılışına katıldı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Kadın Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezinin katkılarıyla düzenlenen sergi açılışı ve KMÜ Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa; Vali Fahri Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Servet Türegün, daire müdürleri, akademisyenler, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
 
Vali Fahri Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral, program öncesinde Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından ‘İstanbul’da Bahçe ve Çiçek’ temalı Türk süsleme sanatında kutsal mekânlar, çeşmeler, kitap sayfaları, saray ve köşkler, mezar taşları, kadınların başörtüleri ve daha pek çok alanda kullanılan çiçeklerin yer aldığı sergiyi gezdi.
 
Daha sonra Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı kuruluşlarda kalan çocuklar ve yetişkinlerin el emeğiyle hazırlanan serginin açılışı, Vali Fahri Meral, eşi Zehra Meral ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından kurdelenin kesilmesi ile gerçekleştirildi. Açılışın ardından sergiyi gezen Vali Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral, sergiyle ilgili yetkililerden bilgiler aldı.
 
Sergi açılışının ardından, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda Prof. Dr. Nilgün Çelebi tarafından verilecek olan “Kadın ve Girişimcilik” konulu konferansa geçildi. Konferans, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra katılımcılara, KMÜ tanıtım filminin gösterimi ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün hazırlamış olduğu “Kadına Şiddete Sıfır Tolerans” konulu video sunumunun yapılması ve açılış konuşmalarının ardından başladı.
 
Katılımcıların ilgiyle takip ettiği konferansın sonunda Vali Fahri Meral ve eşi hanımefendi Zehra Meral, Prof. Dr. Nilgün Çelebi’ye teşekkür ederek plaket takdim etti.

Karaman'da 8 Mart Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Karaman'da 8 Mart Çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber