Karaman'da Afet Risklerini Azaltma Etkinliği

Karaman'da Afet Risklerini Azaltma Etkinliği

Kurum Personellerine Yönelik KBRN Farkındalık ve Şüpheli Posta Eğitimi Verildi

Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, 13 Ekim Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü Etkinlikleri kapsamında 11-24 Ekim 2021 tarihleri arasında “Afet Risklerini Azaltma” teması ile gerçekleştirilecek olan etkinlikler çerçevesinde düzenlenen KBRN farkındalık ve şüpheli posta eğitim programına katıldı.

12 Ekim 2021 Salı günü Karaman Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen nükleer ve kimyasal tehditlere karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan bilgilendirme eğitimi AFAD İl Müdürünün açılış konuşmasıyla başladı. İki aşamalı gerçekleştirilen programının ilk bölümünde AFAD Acil Durum Yönetim Merkezî Eğitim Daire Başkanlığından eğitim uzmanı Ercüment Diyar, kısa adı KBRN olan Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer tehditlere karşı alınması gereken önlemler konusunda deneyimlerini ve tecrübelerini katılımcılara aktardı.

Eğitim programının ikinci bölümünde ise kamu kurumlarının evrak kayıt bölümlerinde görev yapan personeller için eğitim uzmanı Ercüment Diyar tarafından KBRN farkındalık ve şüpheli posta eğitimi verildi.  Eğitim uzmanı Diyar konuyla ilgili yaptığı sunumlarda KBRN tehdidine karşı neler yapılması ve bu konuda nasıl önlem alınması gerektiği konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

KBRN tehdidine karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan bilgilendirme eğitiminin ardından Vali Mehmet Alpaslan Işık, verilen eğitimin çok akıcı ve öğretici bir çalışma olduğunu belirterek tecrübe ve deneyimlerini kurum personelleriyle paylaşan eğitim Uzmanı Ercüment Diyar’a katkılarından dolayı teşekkür etti. Vali Işık, konuşmasında KBRN tehdidinin sadece kamu kurumlarında görev yapan personelin değil aynı zamanda toplumun her kesiminde farkındalık oluşturması gereken önemli bir konu olduğuna dikkat çekti.

Kamu personeline yönelik gerçekleştirilen farkındalık eğitimine Vali Işık’ın yanı sıra Vali Yardımcıları Mehmet Özmen, Oğuz Şenlik, AFAD İl Müdürü, kurum müdürleri ve kurum personelleri katıldı.

dsc-9711.jpg

dsc-9733.jpg

dsc-9750.jpg

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber