Karaman'da Ahilik Haftası Etkinlikleri Başlıyor

Karaman'da Ahilik Haftası Etkinlikleri Başlıyor

Bu yıl 31’incisi düzenlenecek olan Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Ahilik Haftası Kutlama Heyetini Karaman Valisini Ziyaret Etti

17 Eylül 2018 Pazartesi günü saat 10.00’da Valilik Makamında gerçekleşen ziyarete; Ticaret İl Müdürü Ayşe Ünal, Karaman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
 
17 – 19 Eylül tarihleri arasında kutlanacak olan ahilik kültürü haftası kutlamaları hakkında Vali Meral'e bilgiler veren Başkan Uysal, esnaf ve sanatkârlara vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür etti.
 
Kutlama heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyetini dile getiren Vali Meral, Eylül ayı içerisinde kutlanacak olan ve ticari ahlakın prensiplerini ortaya koyan Ahiliğin medeniyetimizin gelişmesinde, kültür, sanat ve ticaret hayatının zenginleşmesinde, çalışma hayatında ahlaki değerlerin yerleşmesinde büyük rolü bulunduğunu belirterek, kutlamaların amacı doğrultusunda başarılı geçmesi dileklerinde bulundu.

v2-004.jpg
 
Vali Meral, ziyaretin sonunda Karamanlı esnaf ve sanatkârların Ahilik Haftası’nı tebrik ederek, etkinliklerin hayırlar getirmesini diledi.

Vali Meral yayınladığı kutlama mesajında; “Toplumun ekonomik ve kültürel hayatında önemli bir yeri olan Ahilik, dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir.
 
Ahilik teşkilatının medeniyetimizin gelişmesinde, kültür, sanat ve ticaret hayatının zenginleşmesinde, çalışma hayatında ahlaki değerlerin yerleşmesinde büyük rolü bulunmaktadır.  
 
Ahilik, bir taraftan sosyal barışın sağlanmasına hizmet ederken, diğer taraftan mesleki ilkeler etrafında şekillenen dayanışma gücüyle toplumumuzun ve devletimizin ayakta kalmasına yardımcı olmuştur.
 
Ahilik kurumu, sorumluluğu, dürüstlüğü, doğruluğu, ahlaki değerlere bağlılığı, iş ahlakını, yardımlaşmayı, dayanışmayı temel alan felsefesiyle, devlet ve toplum hayatını derinden etkilemiştir.
 
İş hayatında başarıyı, eğitime, çalışmaya, alın terine, dayanışmaya, fırsat eşitliğine, dürüstlüğe ve iyi bir meslek ahlakına dayandıran; haksızlığa, yolsuzluğa, cahilliğe karşı çıkan Ahiliğin, çağdaş uygarlığın bugün kabul ettiği değerlere asırlar önce ulaşması dikkate değerdir.
 
Her şeyin maddi değerlerle ölçüldüğü günümüz dünyasında; insanımızın, cömertlik ve yardımlaşmayı kendisine düstur edinmiş ahilerimizden öğreneceği çok önemli dersler vardır.
 
Toplumumuzda kanaatkâr olmak en önemli erdemlerden birisidir. Dolayısıyla kişiyi, düşünceden ve merhametten yoksun bırakan hırsın, hayatımızı kasıp kavurduğu günümüzde herkesin Ahiler’den öncelikli olarak “Kanaati” öğrenmesi gerekmektedir. İş ahlakını, yaşamının bir ilkesi haline getiren ahiler yaptıkları işlerde güvenilir ve dürüst insanlardır. 
 
Ahilik Haftası kutlamalarının gerek Ahi Evran-ı Veli'nin hatırasının yâd edilmesi gerek değerlerimizin korunması ve geleceğe taşınması bakımından büyük önem taşıdığına inanıyorum.
 
Bu duygularla başta esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere Karamanlı hemşehrilerimin Ahilik Haftasını kutluyor, bu hafta vesilesiyle gerçekleştirilecek etkinliklerin hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber