Karaman'da Ahilik Haftası Kutlandı

 Karaman'da Ahilik Haftası Kutlandı

18-24 Eylül tarihleri arasında kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle Karaman Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi

Cumhuriyet Parkı’nda çelenk sunma töreni ve Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programa; Karaman Valisi Fahri Meral, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, Protokol üyeleri, Esnaflar ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Parkı’nda ki törende; Vali Fahri Meral’e Ahi Kaftanı giydirilirken, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a da “Esnaf Dostu Ödülü” verildi. Ahilerin kaftan giyme merasimlerinin ardından İsmet Paşa Caddesi’nde Ahi yürüyüşü gerçekleştirildi.

 Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen programda ise ilk olarak günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Vatandaşlara seslenen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan konuşmasında birlik ve beraberliğin önemine değinerek: “Karamanımız son yıllarda yapılan yatırımlarla büyük bir atılım içine girmiştir. Bunu da sevgi ve hoşgörü diyarı olan şehrimizde birlik ve beraberlik örneği sergileyerek gerçekleştirdik. Çok daha güzel yarınlara hep birlikte geleceğiz. Ahilik de, Anadolu’da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine asırlar boyu öncülük etmiştir. Ben Ahilik haftasını kutluyor, tüm esnaflarımıza hayırlı işler ve bol kazançlar diliyorum” dedi.

Ahilik haftası nedeniyle düzenlen plaket töreninde; ilin Ahisi seçilen Osman Kutucu’ya plaketi ve ödülü, Yılın Ahilerine Teşekkür Belgesi ve plaketi, İlin Kalfası ve Çırağına plaketleri verildi.

basliksiz-1-124.jpg

Programın sonunda ise Şed Kuşatma Töreni yapılarak, Esnaf odaları ve Meslek liselerinin açtığı stantlar gezildi.

Karaman'da Ahilik Haftası Kutlandı

Karaman'da Ahilik Haftası Kutlandı

Kaynak:Karaman Habercisi - Karaman Haber Merkezi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber