Karaman'da Akademisyenlerden Filistin Yürüyüşü

Karaman'da Akademisyenlerden Filistin Yürüyüşü

Karaman'da, KMÜ’lü Akademisyenler Filistin İçin Yürüdü

Karaman'da, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) akademisyenleri Filistin için yürüdü.

Cuma namazı sonrası Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanında başlayan İsrail'i Telin Mitingi ve Yürüyüşü Cumhuriyet Parkı'ndaki Atatürk Anıtında son buldu. Yürüyüşün ardından basın açıklamasını okuyan KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, "Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi akademisyenleri olarak bugün burada, Filistin'de tarihin gördüğü en alçakça insanlık suçunu işleyen katil İsrail'i telin için toplanmış bulunmaktayız. Filistin halkı, 1 ayı aşkın süredir bütün dünyanın gözü önünde İsrail rejiminin bebek, çocuk, kadın, yaşlı demeden vahşice saldırılarına ve soykırımına maruz kalmaktadır. Sivil halka yönelik yıllardır süren baskı, zulüm, can ve mal tehditlerinin boyutları son saldırılarla savaş ahlakını ve insani değerleri ayaklar altına alan tam bir barbarlığa dönüşmüştür. Gazze'ye yönelik alçakça saldırılarla terör devleti olduğunu bir kez daha gösteren İsrail, uluslararası hukuku da çiğneyerek savaş suçu işlemektedir. Filistinliler kendi yurtlarından göçe zorlanmakta, ölümden kaçmak için son bir umutla sığındıkları hastaneler, okullar, kamplar, camiler, kiliseler acımasızca bombalanmaktadır. Gözünü kan bürüyen İsrail, bugüne kadar hep inkar ettiği nükleer bombaları kullanma tehdidinde bulunarak barbarlığını önümüzdeki günlerde de sürdüreceğinin işaretlerini vermektedir. Sözde insan hakları savunucusu olan Batı ise masum sivillerin vahşice katledilmesini seyretmekle kalmayıp, dezenformasyonun en çirkin usullerini de uygulayarak katliamları meşru müdafaa olarak göstermeye çalışmaktadır. Bu yüz kızartıcı tavrıyla sözde modern Batı, İsrail'in alçakça saldırılarının ve işlediği insanlık suçunun ortağı olduğunu açıkça ilan etmektedir. Tüm dünyanın gözü önünde işlenen insanlık suçuna karşı ülkemiz dışında uluslararası toplumun gereken tepkiyi vermemesi oldukça düşündürücüdür. Gazze'deki soykırım karşısında insanlığın sesi ve vicdanı olma görevi yine Türkiye'nin omuzlarındadır. Bizler Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi yönetimi ve akademisyenleri olarak, hedef gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılarla insanlık suçu işleyen İsrail'i şiddetle kınıyor ve telin ediyoruz. Dün olduğu gibi bugün de Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Zulmün durması ve abluka altında tutulan Gazze'nin dev bir mezarlığa dönüşmesini engellemek için tüm dünyayı adaletten, hukuktan ve insani değerlerden yana tavır almaya davet ediyoruz. Ayrıca tüm insanlığı, Gazze'de yaşanan insanlık suçuna doğrudan ya da dolaylı olarak destek verdiği bilinen markaları ve İsrail menşeili ürünleri boykot etmeye çağırıyoruz. Son olarak 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin bir an önce kurulması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. İsrail, yaptığı eşkıyalık ve devlet terörü nedeniyle uluslararası hukuk önünde mutlaka hesap vermelidir" dedi.

İsrail'i Telin Mitingi ve Yürüyüşüne KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı'nın yanı sıra fakülte dekanları ve öğretim üyeleri de katıldı.

Kmü’lü Akademisyenler Filistin İçin Yürüdü

Kmü’lü Akademisyenler Filistin İçin Yürüdü

Kmü’lü Akademisyenler Filistin İçin Yürüdü

İlgili Haberler

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber