Karaman'da Akdeniz Meyve Sineği ve Mücadelesi Eğitim Toplantısı

Karaman'da Akdeniz Meyve Sineği ve Mücadelesi Eğitim Toplantısı

27 Şubat 2019 Çarşamba günü İl Müdürlüğü toplantı salonunda "Akdeniz Meyve Sineği ve Mücadelesi" konulu toplantı düzenlendi.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüz, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü işbirliği ile 27 Şubat 2019 Çarşamba günü İl Müdürlüğü toplantı salonunda "Akdeniz Meyve Sineği ve Mücadelesi" konulu toplantı düzenlendi.

Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı V. Dr. Miraç Yayla ve Bitki Zararlıları Bölüm Başkanı Dr. Adalet Hazır'ın sunum yaptığı eğitim toplantısına;

İl Müdür Yardımcımız Abdullah Kaya, Karaman İli Elma Üreticileri Birliği Başkanı Ahmet Yıldız, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Uğur Erkan ile Şube Müdürlerimiz İbrahim Erkol, Yılmaz Büyükateş ve Süleyman Yavuz, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Teknik Bilimler Yüksekokulu öğretim görevlileri Prof. Dr. İsmail Çimen, Dr. Elif Yavuzaslanoğlu Dr. Seyfi Taner ve Durmuş Ali Çarkacı, İl ve İlçe Müdürlüğü teknik personeli ile Karaman'da faaliyet gösteren bitki koruma ürünü bayileri ve üreticilerimiz katıldı.

Yoğun katımın olduğu eğitim toplantısında; Akdeniz Meyve Sineği'nin tanımı, biyolojisi, zarar şekli, ekonomik önemi, yayılışı, konukçuları, mücadele zamanı ve metotları, kullanılacak bitki koruma ürünleri ve dozları ile nasıl mücadele yapılacağı, Entegre Mücadele Prensipleri doğrultusunda nelere dikkat edileceği anlatıldı.

Konuyu ilişkin akademisyen katılımcıların yaptığı katkılar ve sorulan soruların cevaplandırılması ile toplantı sona erdi.

Karaman'da Akdeniz Meyve Sineği ve Mücadelesi Eğitim Toplantısı

Karaman'da Akdeniz Meyve Sineği ve Mücadelesi Eğitim Toplantısı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber