Karaman'da Alt Yapı Çalışmaları

Karaman'da Alt Yapı Çalışmaları

Karaman Belediyesi ekipleri 2. organize sanayi yolundaki kanalizasyon hattı çalışması ve Güdümen yolundaki yağmursuyu kollektör hattı çalışmasını tamamladı.

Karaman Belediyesi’nin şehrin geleceği için büyük önem arz eden altyapı yatırım çalışmaları bir bir tamamlanıyor. Karaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tarafından Atayurt, Mobilyacılar sitesi ve Tekmersan’ın ihtiyacını karşılayacak olan 500 ve 600’lük borularla toplam 2600 metre uzunluğundaki kanalizasyon hattı çalışmasını tamamladı. Yine şehir genelinde yağmur sularının ana kollektör hatları ile şehirden uzaklaştırılması kapsamında yapılan 4200 metre uzunluğundaki yağmur suyu kollektör hattı çalışmaları bitti.

Tamamlanan çalışmayla birlikte daha önce şehre yakın bir noktandan deşarj edilen mevcut yağmur suyu hattı, şehre çok daha uzak ve daha uygun bir yerden boşaltılmış olacak. Böylelikle hem ekili olan tarım arazilerinde oluşan zarar ortadan kalkacak, hem de Cumhuriyet Mahallesi ve Sanayi dükkânlarında yağmur suyu ile oluşan taşkınlar, Eski Çavuş Gölü olarak bilinen havzaya deşarjı yapılacak.

karaman belediyesi alt yapıkaraman belediyesi alt yapı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber