Karaman’da Arsa Yatırımcıları Sanayi Yatırımcısını Ürkütüyor

Karaman’da Arsa Yatırımcıları Sanayi Yatırımcısını Ürkütüyor

Avukat Mutlu Karaman’da Sanayi Arsasındaki Rantçılara Dikkat Çekti

Avukat Hüseyin Mutlu Karaman’da yaşanan sanayi arsası yatırımcısının, üretici yatırımcıyı ürkütmesi gerçeğine dikkat çekti.

Geçtiğimiz yıllarda da çok kez konuşulan konulardan olan ve Karaman’da bir çok yatırıma engel olan sanayi arsasındaki ranta dikkat çeken Avukat Hüseyin Mutlu şu paylaşımı yaptı;

“Karaman'ı Büyütecek, Geliştirecek, İstihdam Sağlayacak Gerçek Yatırımcı Sanayi Arsası Bulamazken; Çok Düşük Bedelle Sanayi Yatırımı İçin Sözde Yatırımcılara Tahsis Edilen Arsaların Sanayi Tesisi Yapılmadan Fahiş Fiyata Aleni Satış İlanları Kabul Edilemez Bir Pervasızlıktır.

Zira Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği 60. maddesi açık olup;

MADDE 60 - (1) Tahsis edilen sanayi parseli ile ilgili olarak;

a) Tahsis tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde gerçekleştireceği yapıya ait projeleri OSB’ye tasdik ettirerek yapı ruhsatını almayan,

b) Yapı ruhsatı aldığı tarihten itibaren 2 yıl içinde iş yeri açma ve çalışma ruhsatını almayan, katılımcılara yapılan tahsis, yönetim kurulu tarafından iptal edilir.

Yönetmelik açık olup sanayi tesisi yapmadan arsa şeklinde bekletilemeyeceği açıktır. Aşağıda görülen ilanlarda bırakın yapıyı çivi dahi çakmadan al-sat yapılmak istenilmektedir.

Karaman'ımızın ilerlemesine, büyümesine ve fark yaratmasına yönelik adımlara engel konulamaz. Gerçek yatırımcı arsa bulamazken tahsis edilen arsayı sanayi tesisi yapmadan hatta çivi dahi çakmadan aleni bir şekilde fahiş fiyata satışa koyulan bu ilanlar görmezden gelinemez. 

Sanayi tesisi kuracak ve istihdam sağlayacak gerçek yatırımcılara deprem bölgesi olmayan, kalifiyeli ve çalışkan iş gücü, enerji üretim gücü, iç bölgelere ve limanlara ulaşım kolaylığı v.b. açık ara fark yaratan özellikleriyle ilimiz kapılarını sonuna kadar açacak olup; taş koymaya kalkanları da ezecektir.”

Bu durum karşısında resmi kanallardan bir adım atılır mı!? zaman gösterecek.

Kaynak:Karaman Haberleri

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

Karaman Habercisi olarak Karaman, Konya, Aksaray, Niğde gibi bölge illerinden haberler yayınlıyoruz. UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Karaman Haber | Konya Haber| Aksaray Haber| Niğde Haber